Hans Henrik Bærentsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Hans Henrik Bærentsen
Hans Henrik Bærentsen (skuespiller).jpg
Hans Henrik Bærentsen i 1991.
Personlig information
Født 16. april 1956 (65 år)
Virum, Danmark
Nationalitet Danmark Dansker
Beskæftigelse Skuespiller og radiovært

Hans Henrik Bærentsen (født 16. april 1956 i Virum) er en dansk skuespiller og radiovært. Han er bl.a. kendt som Rasmus Radiomus (1992-1999) i DR's Godmorgen P3, guruen Amanda Djii i filmen Jydekompagniet, og han har desuden medvirket i en stor del af Wikke & Rasmussens produktioner, bl.a. Tonny Toupé Show, Sonny Soufflé Chok Show, Robin Hat, Hannibal & Jerry Flyvende farmor og Der var engang en dreng.

Han er yderst kendt fra "Familieteatret" hvor han har medvirket i forestillinger som Hodja fra Pjort, Orla Frøsnapper, Askepot, Jack & Bønnestagen, Kalle Blomkvist, Albert og i Gunnar Geertsens nyskrevne version af sin egen Bølle Bob som kunne ses på turné i hele landet fra oktober 2005.

Han har også spillet en mængde roller i teaterensemblet "Focus" som spiller stationært og på turné i hele landet.

Desuden er han kendt for at lægge stemme til utallige tegnefilmsroller som f.eks. i Familien Addams, Powerpuff Pigerne, Sølvvinge, Monsters, Inc. Herbie, Noddy,The Flintstones, Prinsessen og frøen, Pingvinerne fra Madagascar, Teletubbies, Darkwing Duck, Den bestøvlede kat, Lucky Luke, Koslænget og hunden Jake i Eventyrtid som i 2015 kører på 6.sæson.

Han har desuden indlæst lydbøger, bl.a. Erik Brandts Erindringer, Junglebogen, Aladdin, Projekt Kerberos, Iqbal Farooq-serien og mange andre.

I 2005 blev han kontaktet af Energi Fyn, som leverer el til hele det sydfynske, i anledning af en reklamekampagne. Her blev universet "Elmers EL" skabt i samarbejde med Wikke & Rasmussen. Det blev til tre reklamefilm, som siden da har kunnet ses på de lokale tv-skærme på Fyn. I april 2006 blev 10 nye, 12-sekunders spots produceret og i december 2006 endnu 5.

I 2006 på turné i hele landet – først som "løbehjulstyven" og læreren i Louise Schouws opsætning af Ole Lund Kirkegaards Frode og de andre Rødder som turnerer fra sidst i februar til sidst i marts, og senere med Focus Teaterproduktion fra april til maj, samt i Familieteatrets genopsætning af Astrid Lindgrens Karlsson på taget fra september til medio december.


I 2008 har han desuden haft hovedrollen i musikvideo for "MUSHI" ("Pay for Play") (YouTube).

Reklame for "Bliv Mere Værd" (Internet),

Reklamefilm for "Visit Denmark" – Tv/Norge – Internet,

Reklamefilm for "Stofa" Tv2/Tv3, reklamefilm for "3" (Homer Simpson?).


I 2009 medvirker han i spillefilmen Skyskraber

Gæsterolle i "Cellen" (planlagt premiere 2010 – Tv5)


2010 : som "Påskeharen" på dr.dk/haren.

2013 : Kong Chr. IV ved riddershowet "Riddere og Rædsler - Tøjhusmuseet/Kbh.

2012-2014 : Fast julemand i Tivoli og Frederiksbergcenteret.

videoen "80'eren" med Bikstok Røgsystem

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi