Louise Engell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Louise Engell
Født 13. april 1970Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger, stemmeskuespiller, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Louise Engell Behrensdorff (født 13. april 1970) er en dansk skuespillerinde og sangerinde.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Louise Engell voksede op i en musikalsk familie. Hendes far John Nielsen, var bassist og sanger i bandet Blue Boys og hendes mor sangerinden Winnie Dorff udgav plader både i eget navn og sammen med blandt andet Gustav Winckler, Otto Brandenburg og andre af tidens store navne. Hendes forældre ejede sammen en musikinstrument og pladeforretning, hvor Louise som barn lyttede til kunstnere som Stevie Wonder, Nancy Wilson, Stan Getz, Sergio Mendes, Barbra Streisand og Joni Mitchell. Senere lyttede hun til kunstnere fra den engelske musikscene, Bryan Ferry, David Bowie, Pink Floyd og især Kate Bush.

Da Louise i 1988 arbejdede som model i USA fik hun tilbud om at tage på ”World Tour” med Peter Gabriel som manglede en korsanger. Hun valgte at takke nej, da hun var for ung og perioden var for lang. Louise Engell vendte tilbage til Danmark og tog en uddannelse som skuespiller på Skandinavisk Teaterskole.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Musikkarriere[redigér | redigér wikikode]

Louise har lavet mange indspilninger og koncerter med blandt andre Martin Hall, Backseat Boys og Niels Lan Doky. I 1990 begyndte Louise at komponere musik. Hun blev opdaget af manager Poul Martin Bonde fra Sony Music som sendte hende til London for at arbejde med Tina Turners producer Greg Walsh og George Michaels producer og keyboardspiller Chris Cameron. Det førte til hendes debutalbum Silky Pillows, der udkom i juni 2006. Pladen blev vel modtaget af både publikum og anmeldere og nummeret “Angels Cry” lå tre uger på P3's tjekliste. Gaffa skrev “man vil nok synes, det er herligt med denne rockede storladne popmusik, hvor Louise Engells stemme på et splitsekund hæver sig højt over lydbilledet af keyboard, trommer og guitar. Melodierne er voldsomt iørefaldende, og Louise Engell gør det som en anden Kate Bush.“

Dubbingkariere[redigér | redigér wikikode]

Louise har lagt stemme til adskillige tegnefilm og tv-produktioner. Blandt andet dubbede og sang hun hovedrollen til biograftegnefilmen Svaneprinsessen, siden har hun lagt stemme til produktioner som Barbie, Harry Potter, samt diverse Disneyfilm, hun er Minnie Mouse og fuglen Plet i 101 Dalmatinere, hun er Laa Laa i Teletubbies, Bobbel i Powerpuff Pigerne, Stuart Little, Pokemon, m.v.

Dubbingkariere[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Louise Engell kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.