Ring 2 (Hillerød)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Primærrute O2)
Ring 2 (Hillerød)
O2
Basisdata
Længde: 20 km
Region: Hovedstaden
For alternative betydninger, se Ring 2. (Se også artikler, som begynder med Ring 2)

Ring 2 ofte benævnt O2 er en ca. 20 km lang ringvej, der går hele vejen uden om Hillerød. Ringvejen skal få den tunge trafik uden om Hillerød og skal være med til at fordele trafikken mod Helsinge, Roskilde, København og Hørsholm.

Vejen starter i Roskildevej primærrute 6 ved Hillerødmotorvejens forlængelse og tilslutningsanlægget Hillerød Ø og føres derefter syd om Hillerød. Vejen fortsætter derefter som Overdrevsvejen og passerer Roskildevej, hvor der er forbindelse til Hillerød S-C, derefter passerer den syd om det kommende nye Nordsjællands Hospital, som kommer til at stå færdig i 2020, og under lokalbanen mod Hundested /Frederiksværk og S-togs banen mod København. Vejen fortsætter og passerer sekundærrute 201 Københavnsvej, hvor der er forbindelse til Hillerød Ø og København. Derefter går vejen i et tilslutningsanlæg i Isterødvejen, hvor den fortsætter som en motortrafikvej.

Vejen fortsætter under lokalbanen mellem Hillerød og Helsingør og gennem skoven Stenholtvang og passerer Fredensborgvej med frakørsel til Hillerød C, og derefter frakørsel mod Kagerup. Vejen fortsætter nord om Hillerød, hvor den passerer Gadevangsvej med frakørsel til Hillerød V og Hillerødmotorvejen forlængelsen i en tilslutningsanlæg med frakørsel til København, Roskilde og Helsinge. Den passerer endnu et tilslutningsanlæg, hvor der er frakørsel til Hillerød S-C og Frederiksværk. Ring 2 ender i Roskildevej, hvor der er frakørsel til Hillerød Ø og Roskilde (primærrute 6) og (O2). [1].

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Ring 2 (Hillerød)". Google Maps. 29. maj 2015. Hentet 2. juni 2015.
TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.