Q8

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kuwait Petroleum International (Q8)
Hovedsæde(r) Kuwait
Branche(r) Olieprodukter
Produkt(er) Brændstof,
Smøremidler,
Convenience
Hjemmeside(r) www.q8.dk

Kuwait Petroleum International eller Q8 er et internationalt olieselskab fra Kuwait. Det er et datterselskab til det nationale kuwaitiske olieselskab Kuwait Petroleum Corporation (KPC).

Navnet Q8 udtales 'kju-æit' – den engelske udtale af Kuwait, og Q8’s logo med to sejl er inspireret af det arabiske handelsskib ’Dhow’en som stadig bruges i mellemøsten.

KPI driver over 4000 Q8 servicestationer i syv europæiske lande – Italien, Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg. I Danmark og Sverige ejer KPI halvdelen af det skandinaviske selskab OKQ8 Scandinavia, som driver OKQ8-brandet i Sverige og Q8-brandet i Danmark samt IDS og automatstationerne F24 og OKQ8 Minipris. Den anden halvdel af OKQ8 Scandinavia ejes af det svenske OK ekonomisk förening.

Q8 Danmark[redigér | redigér wikikode]

Q8 Danmark A/S ejes halvt af KPI (Kuwait Petroleum International) og halvt af det svenske OK ekonomiks förening. Virksomheden fusionerede i 2012 med det svenske OKQ8, og de to virksomheder drives nu under én organisation under navnet OKQ8 Scandinavia. I Danmark hedder virkosmehden dog stadig Q8 ud mod kunderne.110 bemandede servicestationer under navnet Q8 og 134 ubemandede automatanlæg under navnet F24.[1] Q8 Danmark har kontor i Ørestaden på Amager.

Qvik To Go[redigér | redigér wikikode]

I Danmark har Q8 et butikskoncept ved navn Qvik To Go. Alle Q8s bemandede stationer har en QvikTo Go butik. Qvik To Go konceptet dækker over en gennemført brandstrategi der omfatter både forretningsdrift, butiksdesign og varesortiment.[2].

Olieprodukter[redigér | redigér wikikode]

Det brændstof og den fyringsolie, Q8 sælger i Danmark, produceres primært på basis af olie fra Nordsøen. Q8 Danmark A/S køber og sælger sine produkter på det nordiske marked.

Historie[redigér | redigér wikikode]

  • 1983: KPI grundlægges som subsidiært firma under KPC. I Danmark anvendes fortsat Gulf logoet på servicestationerne til trods for, at firmaet nu juridisk hedder Kuwait Petroleum (Danmark) A/S
  • 1986: Gulf-logoet udskiftes med Q8-logoet i hele Europa på samme dag, den 4. september.
  • 1987: KPI køber BP (British Petrol) i Danmark, og overtager deres stationer under navnet Q8
  • 2005: Q8 Danmark indfører lavpriskæden F24
  • 2006: Q8 lancerer butikskonceptet Qvik To Go som indebærer en modernisering af servicestationer over hele landet.
  • 2012: Q8 Danmark fusionerer med det svenske OK-Q8 AB, og er nu halvt ejet af svenske OK ekonomisk förening og halvt af KPI.


Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Om F24. f24.dk. Hentet 21. juli 2016.
  2. ^ Om Qvik To Go

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.