Rakkeby (Hjørring Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rakkeby
Rakkeby Kirke 3.JPG
Rakkeby Kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Hjørring Kommune
Sogn Rakkeby Sogn
Postnr. 9800 Hjørring
Demografi
Rakkeby by 218[1] (2022)
Kommunen 63.839[1] (2022)
 - Areal 929,58 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.rakkeby.dk
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Rakkeby. (Se også artikler, som begynder med Rakkeby)

Rakkeby er en lille landsby i Vendsyssel med 218 indbyggere (2022)[1], beliggende i Rakkeby Sogn ca. 8 kilometer syd/sydvest for Hjørring. Landsbyen hører til Hjørring Kommune og ligger i Region Nordjylland.

Foruden en kirke, har landsbyen også en spejdergård og et forsamlingshus. Rakkebys skole lukkede i 2011. I udkanten af landsbyen findes en nedlagt sandgrav, hvor Rakkeby Friluftsteater holder til. Her er der hver år siden sidst i fyrrene blevet spillet amatørteater.

Der har boet mennesker omkring Rakkeby helt tilbage i vikingetiden. Mange ting vidner om dette. Selve bynavnet kommer fra det gamle ord for hundRakki. Vikingehøvdingene havde ofte hunde afbildet på deres skjolde, og da Rakkeby Kirke er større end de andre kirker i området, kan dette betyde, at der her engang har ligget et vikingeherresæde. Rakkeby Kirke har tidligere haft et tårn, som nu er nedbrudt.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Hjørrings våbenSpire
Denne artikel om geografi i Hjørring Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi