Horne (Hjørring Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Horne
HorneMissionshus.jpg
Horne Missionshus
Overblik
Land: Danmark Danmark
Region: Region Nordjylland
Kommune: Hjørring Kommune
Sogn: Horne Sogn
Postnr.: 9850 Hirtshals
Demografi
Horne by: 738[1] (2016)
Kommunen: 65.411[1] (2016)
 - Areal: 929,58 km²
Tidszone: UTC +1
Hjemmeside: www.hirtshals.dk
Oversigtskort
         

Koordinater: 57°33′34″N 9°59′27″E / 57.55944°N 9.99083°Ø / 57.55944; 9.99083

Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Horne. (Se også artikler, som begynder med Horne)

Horne er en mindre by i Vendsyssel med 738 indbyggere (2016)[1], beliggende i Horne Sogn. Byen ligger i Hjørring Kommune og hører til Region Nordjylland.

Horne strækker sig fra Horne Kirke i vest (mod Tornby) til Horne Skole i øst (mod Åbyen). Midt i byen ligger det lokale pizzaria med Horne Efterskole til nabo. Mod nord i retning af Hirtshals ligger Horne Stadion (Horne KFUM). Nordjyske Jernbaners strækning Hjørring-Hirtshals inkluderer Horne Station vest for kirken, ca. 3 km vest for centrum.

En væsentlig del af byens (ældre) befolkning er Indre Mission, Kredsforbund 8 og holder til i Missionshuset på Skansebakken [2]. Horne missionshus blev indviet d. 10. November 1875 og er i dag Danmarks ældste missionshus [3].

Byen er præget af de årlige arrangementer arrangeret af Horne KFUM som blandt andet omfatter Tour de Skansebakken og Danske Bank Cup (i dag Slagter Winther Cup) som er en fodboldturnering for lilleputter til juniorer med typisk deltagelse fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. [4]

Tidligere landsholdsmålmand Mogens Krogh, forfatter og medstifter af Venligboerne, Mads Nygaard og entertaineren Niels Hausgaard stammer fra Horne.

Udsigt over "Det Grønne Hjørne", overfor den tidligere købmand i Horne, i billedet bl.a. pavillonen og kunstværket (i dag fjernet), der markerde tilhørsforholdet til tidl. Hirtshals Kommune.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Hjørrings våben Stub
Denne artikel om geografi i Hjørring Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi