Spring til indhold

Regner Grasten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Regner Grasten
Fulde navnRegner Stenbæk Grasten
Født1. april 1956 (68 år)
Frederiksberg
FarBent Grasten
MorKirsten Stenbæk
BørnPuk Grasten

Regner Stenbæk Grasten (født 1. april 1956[1]Frederiksberg) er en dansk filmproducent og manuskriptforfatter. Som manuskriptforfatter skriver han under pseudonymet Torvald Lervad.[2][3]

Han er mest kendt for at have produceret filmene om Krummerne, baseret på bøgerne af Thøger Birkeland og filmene om Anja og Viktor baseret på Dennis Jürgensens bog Kærlighed ved første hik. Senest har han lavet en amerikansk genindspilning af den første film med Anja og Viktor.

Regner Grasten er gift med sygeplejerske Tove Lervad Grasten. Sammen har parret en datter, Puk Grasten, som har spillet Birthe Lund, Hugos veninde, i julekalenderen Brødrene Mortensens Jul fra 1998, der er produceret af Regner Grasten og vist på TV 2 i 1998 og 2002.

Han er søn af Bent Grasten og Kirsten Stenbæk, der begge også har produceret film. Grasten er desuden nevø til den afdøde komiker Kjeld Petersen, på fædrene side.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
FilmSpire
Denne biografi om en filminstruktør er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om Regner Grasten kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.