Krummerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gården på Christian X's Allé i Kongens Lyngby, hvor mange af scenerne er optaget

Krummerne er en dansk filmserie om familien Krumborg og særligt drengen 'Krumme'. Filmene er løst baseret på Thøger Birkelands populære børnebogsserie, der blev filmatiseret for første gang. Krummerne havde biografpremiere den 4. oktober 1991, og trods ret lunkne anmeldelser blev filmen en både stor og kommerciel success – med over 850.000 solgte biografbilletter.[1] Laus Høybye blev en ny barnestjerne, og hans "Krumme-sang" blev en landeplage på radiostationerne.

Der fulgte fire Krumme-film mere: Krummerne 2 - Stakkels Krumme (1992), Krummerne 3 - Fars gode idé (1994), Krummerne - Så er det jul igen (2006) og Krummerne - alt på spil (2014). Desuden i 1996 en tv-julekalender, Krummernes Jul.

Produktion[redigér | redigér wikikode]

Optagelsen af filmen[redigér | redigér wikikode]

De tre første krummefilm blev optaget i Kgs. Lyngby og Charlottenlund, lejligheden og gården hvor mange af scenerne er optaget, ligger på Christian X's Allé 30-40 i Kgs. Lyngby. Huset som familie køber senere i filmen ligger på Høstvej 2 i Charlottenlund. [2]. Lidt af filmen blev også optaget andre steder, som f.eks. Virum, Kagerup og Klampenborg i Nordsjælland.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]