Rosendahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For artiklen om byen i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, se Rosendahl (by)

Rosendahl er et dansk designhus med hovedkontor i Hørsholm. Virksomheden blev grundlagt af Erik Rosendahl i 1984. Rosendahl samarbejder med forskellige designere omkring udviklingen af designprodukter til hjemmet samt ure.

Virksomheden gennemgik i 2005 et generationsskifte, da stifteren Erik Rosendahl overdrog den daglige ledelse til sønnen Henrik Rosendahl, som var administrerende direktør og daglig leder indtil marts 2020, hvorefter Mette Maix blev udpeget til administrende direktør. Henrik Rosendahl er i dag bestyrelsesformand for selskabet.

Rosendahl står bag et bredt udvalg af innovative produkter til hjemmet. Mest kendt er måske serien Rosendahl Grand Cru med mere end ethundrede dele, fx tallerkener, glas og skåle, men også termokander og salt-og peberkværne. Serien omfatter desuden Karen Blixen Kollektionen, der støtter finansieringen af nye udstillinger på Karen Blixen Museet på Rungstedlund.

Rosendahl Design Group[redigér | rediger kildetekst]

Rosendahl ejer i dag flere virksomheder som er kendt for klassisk dansk design:

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.