Rust (computerspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rust
Generelle oplysninger
Udvikler Facepunch Studios
Udgiver Facepunch Studios
Distributør Steam
Motor Unity
Udgivet 11. december 2013
Genre Action-adventure, survival
Spiltype Multiplayer
Platforme Microsoft Windows, OS X, Linux, Playstation
Eksterne links
Rusts hjemmeside
For alternative betydninger, se Rust (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Rust)

Rust er overlevelses-videospil udviklet af Facepunch Studios, der kun kan spilles i multiplayer. Rust blev udgivet første gang i tidlig adgang i december 2013 og modtog sin fulde udgivelse i februar 2018. Rust er tilgængeligt på Microsoft Windows og macOS. Spilkonsol versioner for PlayStation 4 og Xbox One, der blev udviklet i samarbejde med Double Eleven, blev i maj 2021 udgivet.

Formålet med Rust er at overlive i vildmarken ved hjælp af indsamlede og stjålne materialer. Spillere skal med succes styre deres sult, tørst og sundhed eller risikere at dø. Andre spillere er, på trods af tilstedeværelsen af fjendtlige dyr såsom bjørne og ulve, spillerens største trussel, eftersom spillet kun kan spilles i multiplayer. Kamp opnås gennem skydevåben og forskellige våben såsom buer. Derudover vil køretøjer, der kontrolleres af NPC'er, lejlighedsvis strejfe rundt og angribe bevæbnede spillere. Rust har fremstilling, der dog i starten er begrænset indtil opdagelsen af specifikke genstande i spillets åbne verden. For at blive beskyttet skal spillere bygge baser eller slutte sig til klaner for øge deres chancer for overlevelse. Plyndring er et større aspekt af Rust. Rust understøtter moddede servere, hvilket kan tilføje yderligere indhold til spillet.

Rust blev udgivet første gang i december 2013 gennem Steam Early Access-programmet. Gameplay ændrede sig markant under denne udviklingsperiode. Farligt dyreliv erstattede zombier som den primære miljøtrussel, og adskillige grundlæggende revisioner af fremstillingssystemet blev udgivet sammen med generelle forbedringer og tilføjelse af nye funktioner. Imens Rust var i Early Access blev det overført til Unity 5 spilmotoren, hvilket gav betydelige ændringer af grafikken. Spillet introducerede også uforanderlig, forudbestemt hudfarve og biologisk køn knyttet til spillernes Steam-kontodetaljer. Selvom det er fuldt udgivet, fortsætter spillet med at blive opdateret.

I hele Rusts alpha-udgivelse var kritikernes anmeldelser blandede, og med mange sammenligninger til andre videospil. Rust blev normalt forklaret som en blanding af DayZ og Minecraft. Under denne periode noterede anmelderne sig ofte spillets ufærdige natur. I sin pre-release fase roste kritikerne konceptet og gameplayet, og i marts 2017 havde Rust solgt over fem millioner eksemplarer. Det modtod efter at have forladt Early Access blandede anmeldelser. Player vs player kampen og overlevelsesaspekter blev fremhævet af dem, der nød spillet; dog var anmelderne kritiske over for den barske begynderoplevelse og det konstante behov for at grinde efter materialer.


computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.