Søren Rislund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Søren Rislund
Personlig information
Født 17. maj 1950 (73 år) Rediger på Wikidata
Frederiksberg, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Ægtefælle Marianne Rislund
Beskæftigelse Skuespiller, forfatter, komponist og komiker
Roller at være del af duoen Monrad & Rislund
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Søren Rislund (født 17. maj 1950Frederiksberg) er en dansk skuespiller, forfatter, komponist og komiker, der er bedst kendt fra duoen Monrad & Rislund. Det andet medlem var Jan Monrad.

Rislund blev student fra Frederiksberg Gymnasium i 1970 og begyndte på historiestudiet ved Københavns Universitet, men droppede ud allerede i 1971. Han fik arbejde som postbud og ekstraarbejder og arbejdede – som sådan – til 1978. Fra 1979 helligede han sig underholdningsbranchen på fuld tid.

Entertainer[redigér | rediger kildetekst]

I 1974 havde han sammen med Jan Monrad, Tømrerclaus og Mik Schack etableret gruppen Totalpetroleum, der optrådte frem til 1977/1978. Derefter skiftede gruppen navn til Monrad & Rislund og bestod kun af de to. Sammen med Jan Monrad har Søren Rislund udgivet over 30 albummer og videoer, der alle kendetegnes af duoens sorte humor, grovkornede satire og bramfrie tone. Blandt klassikerne er Pladderballe Nærradio og De nøgne heste fra Upernavik. I 2009 medvirkede Rislund i en serie af tv-reklamer for byggemarkedskæden XL-Byg.

Søren Rislund har udgivet flere bøger om brandbiler og brandvæsen. Han har været med til at lave Museet Danmarks Brandbiler, hvor han har siddet i bestyrelsen.[1]

Privat er han bosat i BorupØstsjælland, hvor han bor med sin ægtefælle Marianne. Sammen har de to voksne børn. Han mistede begge sine forældre til sygdom, da han var teenager, men var hurtig til at gå videre med sit liv på trods af det alvorlige tab.[2]

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Rislund har udgivet fem bøger om brandbiler og to bøger om brandvæsener. Hvis ikke andet angivet, er bøgerne udgivet på eget forlag.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Museet Danmarks Brandbiler. Hentet 3. juni 2015
  2. ^ Jeppe Gørtz, Teis (2. juli 2018). "Søren Rislund: "Pludselig stod jeg helt panisk og råbte ud af vinduet fra anden sal."". Euroman. ISSN 0906-9690. Hentet 29. juli 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]