Santiago Cañizares

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Santiago Cañizares

José Santiago Cañizares Ruiz, (født 18. december 1969 i Madrid) er en tidligere spansk fodboldspiller, der var målmand hos Real Madrid og Valencia.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Cañizares startede sin klubkarriere i Real Madrid B i 1988. Derefter var han udlejet til klubber som Mérida UD og Celta Vigo inden han senere i 1994 vendte tilbage til Real Madrid for at spille på førsteholdet. Men da han ikke var i stand til at tilkæmpe sig en plads i startopstillingen, flyttede han til Valencia i 1998 for at erstatte den pensionerede Andoni Zubizarreta. Han hjalp klubben til Champions League-finalen i 2000 og 2001, der dog begge blev tabt. Desuden hjalp han klubben til det spanske mesterskab La Liga i 2002 og 2004. Han stoppede sin karriere i 2008.

International karierre[redigér | redigér wikikode]

Cañizares blev noteret for 46 kampe for det spanske landshold, som han debuterede for i 1993 i en VM-kvalifikationskamp mod Danmark i Sevilla. Han har repræsenteret sit land ved sammenlagt seks EM- og VM-slutrunder, men har primært deltaget som reserve for forskellige førstemålmænd, for eksempel Andoni Zubizarreta og Iker Casillas.

Titler[redigér | redigér wikikode]

Real Madrid

Valencia

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]