Shah Rukh Khan

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Shah Rukh Khan 2013

Shah Rukh Khan også kendt som SRK (født Shahrukh Khan, 2. november 1965) er en pakistansk skuspiller, producer og tv-personlighed. Nævnt i medierne som "Baadshah of Bollywood", "King of Bollywood" eller "King Khan", har han optrådt i over 80 Bollywood film i genrerne romantik, action og komedie. Shah Rukh Khan er omtalt i Los Angeles Times som måske "verdens største filmstjerne", med et betydeligt antal fans i Asien og udenlandsindere på verdensplan. Khan var efter sigende den anden rigeste skuespiller i verden i 2014, med en anslået formue på 600 millioner US$. Hans arbejde i Bollywood har tjent ham utallige anerkendelser, herunder 14 priser. Hans nye film Happy New Year er et hit i 2014/2015.

Han har tjent mange millioner på sine film. Hans nyeste film fra 2017-2018, har ikke, været de store hits, undtaget filmen “Raees” som tjente mange penge og var en film som havde slået rekorder i Bollywood.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han startede sin karriere i tv-serier, men hans kvaliteter blev hurtig genkendt af de stor filminstuktører. Han debuterede i filmen Deewana fra 1994.

Wiki letter w.svg Dette afsnit eller denne liste er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Han er gift med Gauri Khan og har 3 børn. De er bosat i Mumbai, Indien.[kilde mangler]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]