Silas Holst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Silas Victor Holst (født 20. februar 1983) er en dansk danser. Han har vundet Vild med dans to gange med Sophie Fjellvang-Sølling og Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter at have danset størstedelen af sit liv, vandt han i 2004 danmarksmesterskabet i latinamerikansk dans for professionelle. Han blev desuden uddannet danselærer i 2005.

Silas Holst har haft danseroller ved mange danske teatre, bl.a. Det Ny Teater, Fredericia Teater og Nørrebro Teater samt i Cirkusrevyen (2006, 2007).

Ved Dansk Melodi Grand Prix 2010 sang han sammen med Kat sangen "Come Come Run Away", der kvalificerede sig til semifinalen, som dog blev endestationen i konkurrencen.

Silas Holst spillede desuden rollen som Kenickie i Grease i Tivolis Koncertsal i 2012. Han spillede tillige Danny Zuko i Grease i 2014 samme sted.

Vild med dans[redigér | redigér wikikode]

I 2008 medvirkede han for første gang i programmet Vild med dans, hvor han dansede sammen med sangerinden Szhirley. Holst fortsatte i programmet, og i året 2009 dansede han i Vild med dans sammen med Malena Belafonte, i 2010 med skuespillerinden Laura Drasbæk og med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling i 2011, hvor han og Fjellvang-Sølling også vandt. I 2012 dansede han med skuespiller Louise Mieritz. I 2013 holdte han en pause fra programmet, men vendte tilbage som partner til vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl i 2014, som han vandt programmet ned. [1]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Han har tidligere dannet par med skuespilleren Thure Lindhardt, men blev sidenhen gift med skuespiller Johannes Nymark med hvem, han har datteren Maggie My (f. 20. september, 2014). Familien bor, i øvrigt sammen med datterens mor, Louise Mahnkopf, der er ungdomsveninde til Silas, i en villa i Brønshøj ved København.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. Lars Sejr (28. november 2014). "Finalen er slut: Hun fløj i luften - og så vandt de 'Vild med dans'". MX. Hentet 28. november 2014.