Silas Holst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Silas Holst
Fulde navn Silas Victor Holst
Fødselsdato 20. februar 1983 (33 år)
Statsborger i Danmark Dansk
Beskæftigelse Danser
Nomineringer og priser
Eksterne henvisninger
Hjemmeside Rediger på Wikidata
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Silas Victor Holst (født 20. februar 1983) er dansk danser. Han har vundet Vild med dans to gange med Sophie Fjellvang-Sølling og Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter at have danset størstedelen af sit liv vandt han i 2004 danmarksmesterskabet i latinamerikansk dans for professionelle. Han blev uddannet danselærer i 2005.

Silas Holst har haft danseroller ved mange danske teatre bl.a. Det Ny Teater, Fredericia Teater og Nørrebro Teater samt i Cirkusrevyen (2006, 2007).

Ved Dansk Melodi Grand Prix 2010 sang han sammen med Kat sangen "Come Come Run Away", der kvalificerede sig til semifinalen.

Silas Holst spillede Kenickie i Grease i Tivolis Koncertsal i 2012. Han spillede Danny Zuko i Grease i 2014 samme sted.

Vild med dans[redigér | redigér wikikode]

I 2008 medvirkede han for første gang i programmet Vild med dans, hvor han dansede sammen med sangerinden Szhirley. Holst fortsatte i programmet, og i året 2009 dansede han i Vild med dans sammen med Malena Belafonte, i 2010 med skuespillerinden Laura Drasbæk og med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling i 2011, hvor han og Fjellvang-Sølling også vandt. I 2012 dansede han med skuespiller Louise Mieritz. I 2013 holdt han en pause fra programmet, men vendte tilbage som partner til vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl i 2014, som han vandt med. [1]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Han har dannet par med skuespilleren Thure Lindhardt,[2] men blev gift med skuespiller Johannes Nymark med hvem han har datteren Maggie My (f. 20. september 2014). Familien bor sammen med Maggies mor Louise Mahnkopf, der er ungdomsveninde til Silas, i en villa i Brønshøj.[Kilde mangler]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Lars Sejr (28. november 2014). "Finalen er slut: Hun fløj i luften - og så vandt de 'Vild med dans'". MX. Hentet 28. november 2014. 
  2. ^ Lotte Scharff (16. december 2011). Bruddet med Thure tog hårdt på mig. BT. Hentet 25. juli 2016. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Silas Holst kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.