Louise Mieritz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Louise Mieritz
Personlig information
Født 30. april 1971 (47 år)
Aarhus, DanmarkRediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse skuespiller
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Louise Mieritz (født 30. april 1971 i Aarhus) er en dansk skuespillerinde, der blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1994. Hun debuterede i forestillingen Gasolin på Dr. Dante i 1994 og var samme år med til at stifte kvinde-satiregruppen Emmas Dilemma. Siden har hun blandt andet haft roller i stykker på bl.a.Husets Teater, Kaleidoskop, Betty Nansen, Dr. Dante, Edison, Grønnegaards Teatret, Zirkus Nemo med Søren Østergaard, Den eneste ene-musical i Forum.

I 2006 skrev hun sange med kollegerne Tammi Øst og Trine Dyrholm til deres teaterkoncert K.R.O.P.Bellevue Teatret. På tv har man kunnet opleve hende i serierne Edderkoppen, Hjerteafdelingen, Emmas Dilemma, Nikolaj og Julie og i børneserien Max. Har arbejdet med Lars von Trier i Idioterne og Direktøren for det hele. I Hvordan vi slipper af med de andre fra 2007 spillede hun Sidse, en super ambitiøs jurist, der ville redde alle den danske befolknings "sociale tabere". I 2004 var hun Lisbeth Knudsen, Simon Spies privatsekretær, i stykket SimonØstre Gasværk hvor hun også i 2006 var en af sangerne i Gasolin' teaterkoncert.

Sammen med Ditte Hansen har hun skrevet tv-komedieserien Ditte & Louise, som har de to skuespillere i hovedrollerne. Serien blev sendt med otte afsnit i 2015 og otte nye i 2016 på DR.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-produktioner[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Louise Mieritz kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.