Simon Monjack

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Simon Mark Monjack (5. august 197023. maj 2010) var en engelsk manuskriptforfatter, filminstruktør, og filmproducer. Han var enkemand af den amerikanske skuespillerinde Brittany Murphy.

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Monjack blev født af jødiske forældre i Hillingdon Greater London, og voksede op i Bourne End, Buckinghamshire. Han gik på Juniper High School, Flackwell Heath, og efterfølgende på Royal Grammar School, High Wycombe. Da han var 15, døde hans far, William (1949-1986) i Oxfordshire. Hans mor Linda (f. Hall) er en hypnoterapeut og bor i Bourne End.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Monjack instruerede, producerede, og skrev B-filmen Two Days, Nine Lives i 2000. Han modtog forfatterkredit for biografi-filmen Factory Girl fra 2006, omkring Warhol skuespiller/modellen Edie Sedgwick. Insruktøren George Hickenlooper fastlog at "Monjack intet havde at gøre med Factory Girl "og at" han indgav en letsindig retssag mod os [...] lave falske påstande, som vi havde stjålet hans manuskript. Han holdt os bogstaveligt talt til som gidsler, og vi var tvunget til at nøjes med ham, som han holdt vores produktion over en tønde. " Monjack benægtede disse anklager. I 2007 rapporterede E! News, at Monjack skulle instruere en filmudgave af DM Thomas 's roman om Sigmund Freud The White Hotel, med Brittany Murphy i en ledende rolle. Projektet blev aldrig til noget.

Juridiske problemer[redigér | redigér wikikode]

  • I 2005 blev der udsendt arrestordre på Monjack i Virginia. Han var anklaget for svindel med kreditkort, men sigtelserne blev senere droppet.
  • I 2006 sagsøgte Coutts Bank Monjack, der havde været fordrevet fra fire hjem, for 470,000 dollars.
  • I februar 2007 blev Monjack anholdt og tilbragte ni dage i fængsel og stod til deportering fordi hans visum til USA var udløbet.

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Han blev gift med den britiske tv-personlighed Simone Bienne i Las Vegas i november, og skilt med hende fem måneder senere 2006. Samme år mødte han skuespillerinden Brittany Murphy. I april 2007 blev parret gift i en privat jødisk ceremoni i deres hjem (Los Angeles). Brylluppet var ikke annonceret i forvejen, og Parret blev sjældent set sammen i offentligheden inden ægteskabet. I slutningen af november 2009, rapporterede TMZ at Monjack fik det "ubehageligt" under en flyvning fra Puerto Rico til Los Angeles. Murphy fortalte de reagerende brandfolk på LAX Airport, at hun troede, han havde fået et astmaanfald og at hun ikke følte, at situationen var alvorlig, men EMTs var uenige og fik ham hurtigt indlagt på et nærliggende hospital. Den 20. december 2009 døde Murphy efter at være brudt sammen på sit badeværelse. Årsagen viste sig at være lungebetændelse, med sekundære faktorer af jern-mangel, anæmi og flere lægemiddelforgiftninger.

Død[redigér | redigér wikikode]

Simon Monjack blev fundet død den 23. maj 2010, i sit hus i Hollywood ifølge Los Angeles County Coroner's kontor. Paramedicinere ankom, men Monjack blev erklæret død kl. 21.45. Dødsårsagen var ikke umiddelbart kendt. Kilder siger, at Brittanys mor, Sharon, konstaterede Monjack bevidstløs i soveværelset omkring kl 21:20, og kaldte derefter 9-1-1. I januar 2010 fortalte Monjacks mor, Linda Monjack, til People Magazine, at hendes søn var "syg, og lægerne udfører test. Om han har et hjerteproblem kan jeg ikke rigtig sige, så skal du spørge ham, men ja, der har været helbredsproblemer i fortiden. Jeg tror, at det er almindeligt kendt, og det har været i pressen, at han havde et lille hjerteanfald en uge før Brittanys død." Monjack efterlader sig sin mor Linda samt sin datter Jasmin.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]