Sisters Hope

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Sisters Hope er en performancekunstgruppe og bevægelse baseret i København, som ledes af Gry Worre Hallberg, der i 2007 stiftede gruppen sammen med sin poetiske tvillingesøster Anna Lawaetz (deraf gruppens navn). Gruppen består idag af en større international gruppe af tilknyttede performere og kreative, og definerer sig også som en bevægelse. Sisters Hope arbejder i krydsfeltet mellem performancekunst, uddannelsesudvikling, aktivisme og forskning. Sisters Hope arbejder ud fra et radikalt fremtidsbillede og en performativ præmis, som de kalder ’Sensuous society’ – Det sanselige samfund. Sensuous society, som fremtidsbillede og performativ præmis, sætter den æstetiske oplevelse, erfaring og erkendelse af verden i centrum og således bliver det sanselige og poetiske de højeste værdier i dette samfund. Det bliver de styrende organiserende principper. De arbejder proaktivt for at manifestere et mere sanseligt og poetisk uddannelsessystem. På nuværende tidspunkt arbejder de på at udforske og udvikle mere sanselige læringsmodi i det omfattende nordiske projekt Sisters Academy (2014-2020) - Det de kalder ‘Sensuous learning’.

Sisters Academy[redigér | redigér wikikode]

I projektet Sisters Academy undersøges det hvordan skolen i et sanseligt samfund kunne tage sig ud. I læringsuniverset undersøges nye måder at åbne mere sanselig og poetisk læring på primært igennem to formater; The Takeover og The Boarding School.

The Takeover[redigér | redigér wikikode]

I The Takeover overtager gruppen ledelsen af en række skoler i Norden. Når Sisters Hope overtager ledelsen af en rigtig gymnasieskole, betyder det at alle lærerne inviteres til, at innovere deres undervisning ud fra den præmis at de nu arbejder på skolen i et sanseligt samfund, der sætter den æstetiske erfaring, den sanselige og poetiske erkendelse højst – Hvordan ville undervisningen så se ud? Skemaet forsætter, ikke mindst med henblik på forankringen efterfølgende, og de forbereder lærerkollegiet, som på sin side forbereder deres elever. Selve skolen transformeres gennem en omfattende scenografi og lyd- og lysdesign. Dette format er tidligere afprøvet i samarbejde med den danske skole HF & VUC, FYN, FLOW (Odense, Danmark), Nova Academy  (Simrishamn, Sverige), Myndlistaskólinn i Reykjavík (Reykjavík, Island) og Fremtidslinjen STU i Køge, Danmark.

The Boarding School[redigér | redigér wikikode]

I The Boarding School skaber gruppen en omfattende immersiv performance-installation på en eksisterende kunstinstitution. Det er en sanselig kostskole, hvor man som deltager kan få adgang til udstillingen ved at indskrive sig sig som elev i mindst 24 timer. I løbet af de 24 timer udforsker og modtager man undervisning i nye mere sanselige og poetiske former for læring og værenstilstande sammen med Sisters Staff . The Boarding School modtager også residencys fra forskere, lærerer og kunstnere, som udfolder deres egen praksis inden for rammerne af Sisters Academy. Derudover besøger folkeskoleelever The Boardings School på daglige ekskursioner. Seminarer og koncerter finder også løbende sted inden for manifestationens rammer.  Sisters Academy The Boarding School manifesterede på Inkonst i Malmö, Sverige i 2015 og på Den Frie Udstillingsbygning i København, Danmark i 2017.

Sisters-metoden[redigér | redigér wikikode]

Det poetiske selv er en performance-metodik, som Sisters Hope har skabt og anvender når de manifesterer Sisters Academy. Det poetiske selv repræsenterer en meget vigtig og essentiel del af deres særegne og unikt udviklede metode. Det poetiske selv er ikke en karakter, det er ikke fiktion, det er det indre iboende poetiske potentiale, som muligvis ikke udfoldes i hverdagslivet, men som man via Sisters-metoden udforsker, eksternaliserer og giver et levet liv. Qua denne metode frigøres nye potentialer. Hvert nyt medlem af Sisters Staff udforsker og udfolder deres poetiske potentiale, som eksternaliseres og performes når Sister Hope manifesterer.

Manifestationer[redigér | redigér wikikode]

Take-over
År Manifestation Uddannelsesinstitution Lokation
2014 Sisters Academy # 1 HF og VUC, Fyn, FLOW Odense, Danmark
2015 Sisters Academy #2 Nuuk Art Museum som del af The North Atlantic Cluster, Psi # 21 Nuuk, Grønland
2016 Sisters Academy # 3 part two Nova Academy Simrishamn, Sverige
2016 Sisters Academy # 4 Iceland Academy of Arts og Myndlistaskóllin Reykjavik, Island
2017 Sisters Academy # 5 STU skole, Fremtidslinjen Køge, Danmark
The Boarding School
År Manifestation Kunstinstitution Lokation
2015 Sisters Academy # 3 part one Inkonst Malmö, Sverige
2017 Sisters Academy # 6 Den Frie Udstillingsbygning København, Danmark

Priser[redigér | redigér wikikode]

Presselinks[redigér | redigér wikikode]

ARTE (Arte.tv [6], 27. maj 2014)

Eksternt link[redigér | redigér wikikode]