Social- og sundhedsuddannelser i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Social- og sundhedsuddannelserne (også kaldet SOSU-uddannelserne) hører under kategorien ungdomsuddannelser, og dækker tre uddannelser og et grundforløb. Uddannelserne finder sted på social- og sundhedsskoler rundt om i landet.

Social- og sundhedsuddannelserne er erhvervsrettede ungdomsuddannelser og omfatter følgende 3 uddannelser:

Social- og sundhedsskolerne tilbyder desuden et introduktionsforløb (et grundforløb) på ca. 20 uger, der primært er rettet mod ansøgere, der kommer direkte fra folkeskolens 9. klasse. Grundforløbet har til formål at introducere og forberede de studerende til studierne og giver adgang til uddannelserne til SOSU-hjælper og Pædagogisk assistent.

Har man mindst 1 års uddannelse eller erhvervserfaring efter 9. klasse, kan man søge direkte ind på uddannelserne. Når man er uddannet SOSU-hjælper, har man mulighed for at søge ind på SOSU-assistentuddannelsen.

Social- og sundhedsuddannelserne:

Social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, pædagogmedhjælpere, sygehjælpere, sygeplejere, hjemmehjælpere, beskæftigelsesvejledere og plejehjemsassistenter er organiseret i Social- og Sundhedsafdelingen i fagforeningen FOA - Fag og Arbejde.

Videreuddannelse[redigér | redigér wikikode]

Som uddannet SOSU-assistent har man mulighed for at søge ind på en del mellemlange videregående uddannelser (MVU) indenfor velfærdsområdet, bl.a. som sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut, socialrådgiver og pædagog.

Som uddannet Pædagogisk assistent kan man også søge ind på pædagogstudiet.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]