Luthersk Mission: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Luthersk Missionsforening flyttet til Luthersk Mission over en omdirigering: navneskifte jf. http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/252977
m Robot: Ændrer Kategori:Danske foreninger
Linje 16: Linje 16:


[[Kategori:Kristendom]]
[[Kategori:Kristendom]]
[[Kategori:Danske foreninger]]
[[Kategori:Foreninger fra Danmark]]
[[Kategori:Missionsarbejde]]
[[Kategori:Missionsarbejde]]
[[Kategori:Danske kirkelige foreninger]]
[[Kategori:Danske kirkelige foreninger]]

Versionen fra 12. jun. 2007, 14:51

Luthersk Mission, tidligere Luthersk Missionsforening til Evangeliets Fremme med kaldenavnet Luthersk Missionsforening, er en dansk forening, som arbejder med både ydre og indre mission. Foreningens grundlag er evangelisk-luthersk og lægger stor vægt på bibeltroskab og den personlige tro på Jesus som frelser.

Foreningen blev stiftet 1. marts 1868 af den bornholmske smed Christian Møller (1834-1907). Han havde fra 1863 været prædikant i en bornholmsk frimenighed, der blev ledet af præsten P.C. Trandberg. På opfordring af den svenske præst Carl Olof Rosenius (1816-1868) og efter at være blevet ekskluderet af frimenigheden valgte Christian Møller at vende tilbage til folkekirken og stiftede Luthersk Mission til at virke indenfor denne. Kort før 1900 blev også ydre mission en del af arbejdet med Jens M.T. Winther som udsendt missionær til Japan.

I dag har Luthersk Mission udsendte medarbejdere i Sydamerika, Afrika og Asien, mens der årligt deltager omkring 10.000 mennesker i aktiviteterne i Danmark. De fleste aktiviteter i Danmark er drevet af frivillige ulønnede medarbejdere. Det lokale arbejde i Danmark er organiseret i kredse, som i en række tilfælde hører til i et missionshus. Der findes et tilknyttet ungdomsarbejde, Luthersk Missions Ungdom, og en folkehøjskole i Hillerød, Luthersk Missionsforenings Højskole.

Efterskoler med tilknytning til Luthersk Missionsforening

Ekstern henvisning

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.