Forskel mellem versioner af "White Star Line"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
link
m (Bot: Adding {{Commonscat|White Star Line}}; kosmetiske ændringer)
(link)
=== Storhedstiden ===
I [[1891]] kom Thomas Ismays søn, Joseph Bruce Ismay, ind i rederiet og han videreførte rederiets hidtidige strategi med at satse mere på komfort end på fart. I [[1899]] døde Thomas Ismay, og Joseph Bruce Ismay overtog nu faderens plads i rederiet. Yderligere blev White Star Lines andet skib med navnet Oceanic søsat, og dette var et endnu større og prægtigere skib end noget andet i hele White Star flåden.
I [[1902]] blev White Star Line overtaget af [[International Mercantile Marine]] (IMM), som var ejet af den amerikanske mangemillionær [[J. P. Morgan]]. To år senere i 1904 blev J. Bruce Ismay tilbudt en høj lederplads hos IMM, hvilken han accepterede. Dette gav J. B. Ismay en meget magtfuld plads i IMM, hvilket efter introduktionen af [[Cunard Line]]s (Rederiet der ejer [[Queen Mary 2]]) Lusitania og Mauretania i [[1907]], ledte til, at Ismay sammen med lord Pirrie fra Harland og Wolff forslog konstruktionen af 2 enorme linere, som skulle blive fulgt af et tredje afhængigt af succesen for de to første. Dette skulle blive en stort modangreb mod deres største "rival" Cunard Line. Dette blev accepteret af IMM, og ideen til Olympic-klassen var født.
I [[1910]] stod det første af disse skibe, [[RMS Olympic]], ud på sin jomfrurejse og blev senere efterfulgt af søsterskibet RMS Titanic, der i [[1912]] tog ud på sin jomfrurejse, hvilken hun dog ikke kom til at gennemføre.
 

Navigationsmenu