Værtshus: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Santac, fjerner ændringer fra Clauspogel (bidrag)
Linje 11: Linje 11:
[[Kategori:Værtshuse og spisesteder]]
[[Kategori:Værtshuse og spisesteder]]


{{stub}}
{{stub}}Brune værtshuse er kendetegnet af at inventaret, væggene og gardinerne (hvis disse forefindes på stedet) har taget farve efter den nikotin, der er blevet pulset ud i rummet gennem årene.
I jukeboxen skal John Mogensens "Sidder på et værtshus" være blandt valgmulighederne sammen med Otto Brandenburg, Bjarne Liller, Kim Larsen, Bamse og Peter Belli.
Gode eksemplarer af brune værtshuse er Post Bodegaen, Lyongade 25, Amager, Lille Peter, Stefansgade 14, Nørrebro og Dueslaget, Grønvej 2, Næstved.
Men vigtigst af alt: De kolde bajere skal være billige!

Versionen fra 9. apr. 2009, 13:32

Et værtshus (af tysk: Wirtshaus) er et serveringssted, der har bevilling til at udskænke øl og spiritus. Nogle værtshuse serverer desuden enkle retter. Et værtshus rummer ofte en eller flere spillemaskiner samt billardborde.

Oprindeligt var et værtshus en kombination af en restaurant og et hotel.

Brunt værtshus

I starten af 2000'erne dukkede begrebet "Brunt" værtshus op som en betegnelse for et værtshus som bibeholdt en oprindelig stemning. Den oprindelige stemning skabes ofte af at der er en fast kerne af stambrugere. Der er blevet oprettet en gruppe på Facebook til støtte for bevarelsen af denne type værtshuse.[1]

Referencer

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.