Ulrik Skotte: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Fjerner version 3026265 af Special:Contributions/195.137.194.64 (Brugerdiskussion:195.137.194.64) - Begrund venligst evt. sletning af tekst.
informationen om hans forhold til naja nielsen hører IKKE hjemme i artiklen - se artiklens diskussionsside, da det åbenbart er en større og ret speget sag
Linje 14: Linje 14:


Ulrik Skotte er [[cand. phil.]] i kommunikation (1991) og har eksamen i [[ophavsret]], [[patentret]] og [[medieret]] 2. del fra det juridiske fakultet, [[Københavns Universitet]]. Siden 1992 har han været ekstern lektor på [[Aalborg Universitet]] i offentlighedsteori, ophavsret, [[journalistik]], medieret mm.
Ulrik Skotte er [[cand. phil.]] i kommunikation (1991) og har eksamen i [[ophavsret]], [[patentret]] og [[medieret]] 2. del fra det juridiske fakultet, [[Københavns Universitet]]. Siden 1992 har han været ekstern lektor på [[Aalborg Universitet]] i offentlighedsteori, ophavsret, [[journalistik]], medieret mm.

Ulrik Skotte har tidligere været gift med tv-vært og journalist ved Ishøj lokal-tv [[Karen Købsted]] og dannede senere hen par med DR-chefen [[Naja Nielsen]], der er fungerende chef for programmerne Horisont og Magasinet Penge - men også dette forhold brast.


{{DEFAULTSORT:Skotte, Ulrik}}
{{DEFAULTSORT:Skotte, Ulrik}}

Versionen fra 14. maj 2009, 21:36

Ulrik Skotte (født 1966) er en dansk journalist.

Siden 2007 har Ulrik Skotte været programchef for DR Satire, DR Historie, og Ungdomsredaktionen DR UNG. Ungdomsredaktionen har en lang historie i DR og er senest kendt for blandt andet "Miss Tørklæde". Ungdomsredaktionen udvikler nettilbud til unge såsom Hundeparken og SKUM samt TV-programmerne SPAM og Pigerne Mod Drengene.

DR Satire producerer programmer til især DR2, som har vedligeholdt DRs tradition for humor, comedy og politisk satire. Seneste succes var julekalenderen i 2007: Yallahrup Færgeby om Ali & Hassan - to indvandrerdrenge i et forstadsunivers fyldt med gangsterklicheer. Satireområdet står også for DRs talenthold, som er et projekt, hvor DR selv udvælger og uddanner kommende talenter indenfor TV og radio.

DR Historie omfatter en række radioprogrammer på P1 og mellem 40 og 50 dokumentarprogrammer årligt til DR1 og især DR2. Oftest er det serier om emner indenfor politik og kultur - eksempelvis om efterretningstjenesterne, rockens historie, mellemkrigstiden mm.

Tidligere har Ulrik Skotte arbejdet i Team Danmark som informationsmedarbejder og kom han i 1994 til Danmarks Radio, hvor han i flere år arbejdede som journalist ved TV-AS (TV-Avisen og Sporten). Her lavede han flere dokumentarprogrammer, bl.a. "Statsplan 1425" (1995)om det østtyske sportssystem før murens fald og "Dødens etape" (1996) om det nok så omtalte dopingstof EPO, der for alvor blev brugt og introduceret i cykelsporten i 90'erne. Senere var han redaktør ved OL i Atlanta 1996 og VM i fodbold 1998. Herefter blev Ulrik Skotte redaktionschef på TV-Avisen - et job han bestred i 5 år hvorefter han blev chef for DR Event i 4 år. Det var bl.a. Ulrik Skotte, der havde ansvaret for TV-Avisens udsendelser fra New York om terrorangrebet den 11. september 2001 - en verdensbegivenhed der udspandt over flere døgn med mange timers direkte TV fra NY.

I 2003 oprettede DR Nyheder DR Event, hvor han fik en titel som DR's event- og udviklingschef. Afdelingen var koncentreret omkring politiske begivenheder som folketingsvalg med valgaften, debatprogrammer og partilederrunder. Afdelingen var også ansvarlig for dækningen af andre store nationale, politiske begivenheder. Eksempelvis USAs præsident George Bush besøg i Danmark, Europaparlamentsvalg og kommunalvalg. DR Event samlede mange store projekter - forberedelsen og dækningen af Kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup og andre kongelige begivenheder, Aftenshowet mm. Programserien "De skrev historie" med Steffen Kretz som vært var også et projekt i afdelingen.

I 2005 var Ulrik Skotte projektchef for det store H.C. Andersen-show i Parken. Et show der dog løb ind i megen modvind, da det kom frem at man bl.a. havde givet Tina Turner 6.000.000 kr. for synge to numre i slutningen af begivenheden.

Ulrik Skotte er cand. phil. i kommunikation (1991) og har eksamen i ophavsret, patentret og medieret 2. del fra det juridiske fakultet, Københavns Universitet. Siden 1992 har han været ekstern lektor på Aalborg Universitet i offentlighedsteori, ophavsret, journalistik, medieret mm.