Forskel mellem versioner af "Saljut-programmet"

Spring til navigation Spring til søgning
40 bytes fjernet ,  for 10 år siden
m
Fjerner filen Salyut7.jpg, som er blevet slettet fra Commons af Jcb med begrundelsen: Per commons:Commons:Deletion_requests/All_images_from_the_Remote_Sensing_Tutorial_from_NASA_Goddard_Space_Center
m (Fjernet Kategori:Saljut-programmet ved hjælp af HotCat)
m (Fjerner filen Salyut7.jpg, som er blevet slettet fra Commons af Jcb med begrundelsen: Per commons:Commons:Deletion_requests/All_images_from_the_Remote_Sensing_Tutorial_from_NASA_Goddard_Space_Center)
 
== Saljut 7 ==
 
[[Fil:Salyut7.jpg|thumb|right|Saljut 7]]
[[Saljut 7]] blev opsendt d. [[19. april]] [[1982]]. Den var oprindeligt reserve for Saljut 6 og havde mange af de samme instrumenter, men der var dog sket flere opgraderinger. I løbet af sin levetid blev den besøgt af 10 besætninger (6 langtidsbesætninger og 4 korttidsbesætninger, der bl.a. inkluderede astronauter fra [[Indien]] og [[Frankrig]]). Ud over de mange forsøg og observationer der blev lavet om bord på Saljut 7, testede rumstationen også nye muligheder for sammenkobling af fartøjer i rummet. De erfaringer der blev gjort her, hjalp ingeniørerne da de skulle udvikle [[Mir (rumstation)|Mir]]. Saljut 7 genindtrådte i jordens atmosfære [[7. februar]] [[1991]].
 

Navigationsmenu