Forskel mellem versioner af "Center Sandholm"

Spring til navigation Spring til søgning
319 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Center Sandholm''', også kaldet '''Sandholmlejren''', er en tidligere [[kaserne]], der er Danmarks største [[asylcenter]]. Centeret ligger nord for [[Blovstrød]] i [[Nordsjælland]]. Centeret drives af [[Røde Kors|Dansk Røde Kors]]. Det fungerer både som modtage- og udrejsecenter, dvs. både for nyankomne [[asylansøger]]e og for asylansøgere som har fået endeligt afslag og skal rejse hjem.
 
Adskilt fra Røde Kors' faciliteter rummer Sandholm også en afdeling af [[UdlændingeserviceUdlændingestyrelsen]] (tidligere Udlændingeservice), [[Rigspolitiet]]s UdlændingeafdelingNationalt Udlændinge Center samt Ellebæk, som er [[kriminalforsorgekriminalforsorgen]]nss institution for frihedsberøvede asylansøgere.
 
== Historie ==
 
== Faciliteter ==
Center Sandholm huser ca.omkring 500 beboere. Der er tre typer beboelse: en bygning med familieværelser med eget bad og toilet, to bygninger med 4 personers-værelser og fælles bad og toiletter på gangen, og desuden 6 nyopførte bygninger med dobbeltværelser med eget bad og toilet. Der er desuden vaskeri, cafeteria, sundhedsklinik, beboertelefoner og forskellige beboerstyrede aktiviteter som systue, infocafé, kvindegruppe og cykelværksted. Beboerne kan enten spise i centrets cafeteria eller få udbetalt penge til selv at lave mad.
 
Nyankomne asylsøgere får tilbudt et kort kursus i dansk og viden om Danmark til hverdagsbrug. Der formidles endvidere interne arbejdspladser i Center Sandholm.
[[Ungdommens Røde Kors]] opfordrede folkene bag Luk Lejren til at engagere sig i asylpolitikken ved frivilligt arbejde i asylcentrene, hvilket en talsmand for Luk Lejren dog afviste.<ref>[http://jp.dk/indland/article1496322.ece jp.dk - Luk Lejren ignorerer fremstrakt hånd<!-- Robotgenereret titel -->]</ref>
 
Kritikere har bemærket, at beboerne i Center Sandholm-lejren frit kan gå ind og ud gennem porten, hvorfor der ikke burde være nogen grund til at klippe hul i hegnet. Portkontrollen forhindrer derimod uvedkommende i at komme ind, da man tidligere har haft problemer med prostituerede og narkohandlere.<ref name=autogenerated2 />
 
== Referencer ==
== Eksterne henvisninger ==
* [http://redcross.dk/roede+kors+i+danmark/asyl/asylcentrene/center+sandholm Center Sandholm], Røde Kors
* [http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/asyl/ Udlændingestyrelsen om asyl i Danmark]
* [http://www.kriminalforsorgen.dk/Default.aspx?ID=142 Institutionen for Frihedsberøvede Asylansøgere Ellebæk]
* [http://www.luklejren.dk Luk Lejren]
* [http://modkraft.dk/spip.php?article9008 Aktion Luk Lejren] Tema om aktionen 25.oktober 2008 på Modkraft.dk
31

redigeringer

Navigationsmenu