Forskel mellem versioner af "Café Paradis"

Spring til navigation Spring til søgning
603 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
m (Bot: Migrerer 2 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q3838066)
m
'''''Café Paradis''''' er en [[danmark|dansk]] [[film]] fra [[1950]], instrueret af [[Bodil Ipsen]] og [[Lau Lauritzen jun]] og skrevet af [[Johannes Allen]]. Denne film er, sammen med ''[[Biskoppen]]'', af mange anmeldere vurderet til at være én afblandt [[Ib Schønberg]]s allerbedste.{{kilde mangler|dato=Uge 43, 2011}}
 
Den debatterer problemet [[alkoholisme]], og vi følger primært to mennesker,stordrikkende menneskeskæbner; en arbejderfabriksarbejder ved navn Carlo ([[Poul Reichhardt]]) der drikker lidt for meget øl, oghvilket Ibgår Schønbergsud rolle,over enfamilielivet direktør,hjemme derved menerkonen hanEster da([[Ingeborg "bareBrams]]). tager en lille en af og til", men som efterhånden må se i øjnene at han hænger fast.
 
Og så ikke mindst Ib Schønbergs rolle som fabrikkens direktør hr. Birger, der mener han da "bare tager en lille en af og til", men som efterhånden må se i øjnene at han hænger fast. Han er nu, ifølge sin doktor ([[Asbjørn Andersen]]), blevet 'alkoholist' som man herhjemme dengang kaldte en alkoholiker. [[Karin Nellemose]] er hans frustrerede luksus vante kone Rita, og [[Johannes Meyer]] en af Carlos gamle drukvenner henne på værtshuset Café Paradis.
 
==Medvirkende==
 
== Eksterne henvisninger ==
* Det Danske Filminstitut [http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/da/1953.aspx?id=1953]
* {{imdb titel|0042294}}
 
75

redigeringer

Navigationsmenu