Café Paradis: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 2 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q3838066
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''''Café Paradis''''' er en [[danmark|dansk]] [[film]] fra [[1950]], instrueret af [[Bodil Ipsen]] og [[Lau Lauritzen jun]] og skrevet af [[Johannes Allen]]. Denne film er vurderet til at være én af [[Ib Schønberg]]s allerbedste.{{kilde mangler|dato=Uge 43, 2011}}
'''''Café Paradis''''' er en [[danmark|dansk]] [[film]] fra [[1950]], instrueret af [[Bodil Ipsen]] og [[Lau Lauritzen jun]] og skrevet af [[Johannes Allen]]. Denne film er, sammen med ''[[Biskoppen]]'', af mange anmeldere vurderet til at være blandt [[Ib Schønberg]]s allerbedste.{{kilde mangler|dato=Uge 43, 2011}}


Den debatterer problemet [[alkoholisme]], og vi følger to mennesker, en arbejder der drikker lidt for meget øl, og Ib Schønbergs rolle, en direktør, der mener han da "bare tager en lille en af og til", men som efterhånden må se i øjnene at han hænger fast.
Den debatterer problemet [[alkoholisme]], og vi følger primært to stordrikkende menneskeskæbner; en fabriksarbejder ved navn Carlo ([[Poul Reichhardt]]) der drikker lidt for meget øl hvilket går ud over familielivet hjemme ved konen Ester ([[Ingeborg Brams]]).

Og så ikke mindst Ib Schønbergs rolle som fabrikkens direktør hr. Birger, der mener han da "bare tager en lille en af og til", men som efterhånden må se i øjnene at han hænger fast. Han er nu, ifølge sin doktor ([[Asbjørn Andersen]]), blevet 'alkoholist' som man herhjemme dengang kaldte en alkoholiker. [[Karin Nellemose]] er hans frustrerede luksus vante kone Rita, og [[Johannes Meyer]] en af Carlos gamle drukvenner henne på værtshuset Café Paradis.


==Medvirkende==
==Medvirkende==
Linje 17: Linje 19:


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==
* Det Danske Filminstitut [http://www.dfi.dk/faktaomfilm/film/da/1953.aspx?id=1953]
* {{imdb titel|0042294}}
* {{imdb titel|0042294}}



Versionen fra 15. mar. 2013, 18:16

Café Paradis er en dansk film fra 1950, instrueret af Bodil Ipsen og Lau Lauritzen jun og skrevet af Johannes Allen. Denne film er, sammen med Biskoppen, af mange anmeldere vurderet til at være blandt Ib Schønbergs allerbedste.[kilde mangler]

Den debatterer problemet alkoholisme, og vi følger primært to stordrikkende menneskeskæbner; en fabriksarbejder ved navn Carlo (Poul Reichhardt) der drikker lidt for meget øl hvilket går ud over familielivet hjemme ved konen Ester (Ingeborg Brams).

Og så ikke mindst Ib Schønbergs rolle som fabrikkens direktør hr. Birger, der mener han da "bare tager en lille en af og til", men som efterhånden må se i øjnene at han hænger fast. Han er nu, ifølge sin doktor (Asbjørn Andersen), blevet 'alkoholist' som man herhjemme dengang kaldte en alkoholiker. Karin Nellemose er hans frustrerede luksus vante kone Rita, og Johannes Meyer en af Carlos gamle drukvenner henne på værtshuset Café Paradis.

Medvirkende

Eksterne henvisninger

DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film