Kongekabale

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kongekabale
Originaltitel Kongekabale
Dansk titel Kongekabale
Genre thriller
Instrueret af Nikolaj Arcel
Produceret af Meta Louise Foldager
Manuskript af Rediger på Wikidata Nikolaj ArcelRasmus Heisterberg og Niels Krause-Kjær
Medvirkende Rediger på Wikidata Anders W. BerthelsenNicolas BroSøren PilmarkNastja ArcelLars MikkelsenUlf PilgaardCharlotte MunckLars BrygmannHelle FagralidJesper LangbergJens Jørn SpottagKurt RavnBjarne HenriksenNicolaj KopernikusClara BahamondesAnders NyborgRobert HansenLaura ChristensenHans Henrik VoetmannAnders Peter BroSøren PoppelHenrik Noél OlesenFrank ThielChristiane Bjørg NielsenSusanne BreuningKenneth CarmohnNiels Krause-KjærJes Dorph-PetersenMikael KamberKaare R. Skou og Gunilla Roijer
Musik af Flemming Nordkrog, Henrik Munch
Fotografering Rasmus Videbæk
Klip Mikkel E.G. Nielsen
Længde 107 minutter
Land Rediger på Wikidata Danmark og Sverige
Sprog Dansk
Links
iMDB på IMDb
Scope på scope.dk
Danskefilm på danskefilm.dk
DFI i DFI's filmdatabase
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Kongekabale er en dansk politisk thriller fra 2004. Filmen havde premiere 1. oktober 2004. Den er baseret på en roman skrevet af Niels Krause-Kjær og er instrueret af Nikolaj Arcel. Kongekabale vandt otte Robertpriser, bl.a. Årets danske spillefilm.

Plot[redigér | redigér wikikode]

Elleve dage før folketingsvalget, er Midterpartiet vigtigste kandidat, der er ved at blive den næste danske statsminister og hans kone med i en bilulykke. Hans situation er kritisk, og ingen ved, om han vil overleve. Selv hans kone, som også er indlagt, er ikke informeret. Den næste dag bliver den unge journalist Ulrik Torp tildelt at dække valget for Dagbladet. Hurtigt bliver han trukket ind i den interne magtkamp i Midterpartiet, hvor to meget forskellige politikere, Erik Dreier og Lone Kjeldsen, viser interesse i at få magt og potentielt blive den næste statsminister. Torp, søn af en tidligere justitsminister, skriver sin første forsidehistorie efter et tip fra Midterpartiets pressekoordinator, Peter Schou. Historien viser sig at være "plantet spin" for at skade Lone Kjeldsen for at tillade den fordel til Dreier, der nyder godt af Kjeldsens tabte troværdighed.

Ulrik er fast besluttet på at komme frem til sandheden bag de løgne, der drev Kjeldsens sårbare mand til selvmord. Han forsøger at konfrontere Dreier med, hvad han ved at vedrørende leder Aksel Bruuns død, der rapporteres som værende stadig på livets støtte, selvom kilder fortæller ham at manden var "hjernedød fra dag ét." Selv Brunns 22-årige søn bliver bestukket til at bakke Dreiers historie op; men Dreier afviser Torp som en arbejdende malcontent. Dreier, der er en gammel ven af redaktøren på Dagbladet, får Ulrik fyret. Endelig ved at forene kræfterne med freelancejournalisten Henrik Moll, lykkes det Torp at afsløre plottet og Dreier på nationalt tv.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Dansk Stub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film