Forskel mellem versioner af "Hørespil"

Spring til navigation Spring til søgning
227 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
== Hørespil i vore nabolande ==
 
Hørespil bliver i Danmark producere og sendt på DR af Radiodrama-afdelingen. I Danmark bliver det kaldt Radiodrama. Radiodrama sender pt på P1, stream og podcast. I Danmark bliver der priimært produceret ny dansk dramatik.
Hørespil har stor udbredelse i vore nabolande. På [[Sveriges Radio]] (SR) P2 lørdag og søndag (Riksradion) med nyproduktioner og genudsendelser af klassikere. Det tyske [[NDR]] kultur (NDR P3), som kan modtages af Yousee i Københavsnområdet, i Sønderjylland og flere andre steder i Danmark sendes ugentlige Hörspiele i genudsendelser og nyproduktioner, ofte i udveksling med de andre radiostationer. I Tyskland er [[public service]] radio siden 1945 decentraliseret, til NDR, RBB (Berlin), WDR (i Køln), SWF (Baden-Baden), BRF (i München), etc. Samtlige tyske kulturradiokanaler kan opfanges på parabol. De kan også afslyttes på radiostationernes hjemmeside; Også [[NRK]] (Norsk Rikskringcasting, Oslo), og [[BBC]] (London), samt de fleste andre kulturlande i den vastlige sender radioteater (hørespil, [[radiodrama]]), i afsluttede spil af kunstnerisk og ikke nødvendigvis med kriminalmæssigt eller med pædagogisk præg.
 
==Radioteatret (nu Radio Drama) i Dr's regi==
I 2002 besluttede [[DR]]'s ledelse i samarbejde med daværende [[Konservative Folkeparti|konservative]] [[kulturminister]] [[Brian Mikkelsen]]) at gøre P1, hvor Radioteatret sammen med Teatermagasinet hørte hjemme mandag aften, til en ren journalistisk kanal, hvorpå kulturstoffet blev flyttet til den mindre aflyttede P2, hvorpå seertallet til Radioteatret, som nu var omdøbt Radio Drama, faldt drastisk.
Anonym bruger

Navigationsmenu