Forskel mellem versioner af "Det femte element (film)"

Spring til navigation Spring til søgning
m
ingen redigeringsopsummering
m
m
[[Fil:The Fifth Element.jpg|thumb|droite|En af politibilerne fra filmen.]]
[[Ægypten]], [[1914]]. En gruppe Mondo-shawanere efterlader på jorden fire sten, der repræsenterer livets [[De fire elementer|fire elementer]].
De lover at hente dem [[2214|300 år senere]], når det onde vender tilbage, for at skabe evig fred. Men da de vender tilbage, ca. tre århundreder senere i [[2263]], bliver deres køretøj ødelagt og stenene forsvinder på mystisk vis. I vraget af køretøjet finder man en hånd, hvoraf det lykkes at genskabe Leeloo (''Leeloominai Lekatariba Laminatchai Ekbat De Sebat''), der er intet mindre end det "Femte element". Det viser sig, at det også er en ung kvinde, med nogle fantastiske egenskaber. Da det lykkes hende, at flygte fra det laboratorium, hvori hun er blevet skabt ender hun i en taxa, der køres af Korben Dallas.
 
Det lykkes Leeloo at overbevise Korben om at han skal køre hende hen til fader Cornelius. Han er den eneste, der kender til historien om de fem elementer og det ondes forestående ankomst. Det viser sig at de fire elementer befinder sig hos sangdivaen Plavalaguna, der skal give en koncert på krydstogtsfartøjet ''Fhloston Paradise''. Imidlertid er det ondes agenter, personificeret ved den korrupte våbenfabrikant Jean-Baptiste Emmanuel Zorg og Mangalorene, som er en gruppe lejesoldater, også på sporet af stenene.
59.693

redigeringer

Navigationsmenu