Fredskovsforordningen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
758 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
lidt mere
m (Link mm)
(lidt mere)
'''Fredskovsforordningen''' er en [[Forordning (Danmark)|forordning]] etableret af [[Christian 7.]] i [[1805]], der omfatter alle [[skov]]e, der er karakteriserede som '''fredskov'''. Formålet med forordningen var dels at øge skovarealet dels at bevare det eksisterende, idet, [[Danmark]] på daværende tidspunkt kun var dækket af 4% skov. I fredskoven er det ikke de enkelte træer, der er [[Naturfredning|fredede]], men selve skoven, så der skal nyplantes, hvis træer fældes, uanset om hvordan fældningen foregår. Skovejer har således [[pligt]] til retablering af skoven efter [[stormskade]]r.
 
I fredskoven er det ikke de enkelte træer, der er [[Naturfredning|fredede]], men selve skoven, så der skal nyplantes, hvis træer fældes, uanset om hvordan fældningen foregår. Skovejer har således [[pligt]] til retablering af skoven efter [[stormskade]]r. De fleste private skove og alle offentlige skove er fredskov og ejerne er forpligtet til at anvende arealerne til skovbrugsformål og til at dyrke dem efter [[skovloven]]s <ref>[http://www.naturstyrelsen.dk/Lovstof/Lovomraader/Skovloven.htm Om skovloven]</ref>krav om god og flersidig skovdrift.
Sårbare naturtyper i fredskovsområder, f.eks. [[vandhul]]ler, [[mose]]r, [[eng]]e eller [[hede]]r, skal bevares og må hverken opdyrkes eller afvandes. Der må højst dyrkes juletræer og pyntegrønt på ti procent af skovens areal, for at opfylde kravet om alsidighed.
 
Skovloven regulerer anvendelsen af fredskove.
==Eksterne kilder og henvisninger==
{{Reflist}}
* [http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Skov/Skovloven/fredskov-skovtilsyn/ Fredskovspligten] på naturstyrelsen.dk
*[http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Skov/Fakta/Skovhistorie/ ''Fredsskovfordningen 200 år''], Kronik af Hans Henrik Christensen, direktør i [[Naturstyrelsen]], bragt i [[Politiken]], maj 2005, gengivet på [[Naturstyrelsen]]s websider.
{{DK-histstub}}
116.173

redigeringer

Navigationsmenu