Wikipedia:Beskyttelser: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
m (typo)
Tidligere benyttedes den nedarvende skrivebeskyttelse til at forhindre genoprettelse af visse sider (se [[Wikipedia:Beskyttede titler]]).
 
=== SkrivebeskyttelseBeskyttelse af brugersider ===
At skrivebeskyttebeskytte sin egen [[Wikipedia:Normer for brugersider|brugerside]] er i den senere tid blevet et kontroversielt spørgsmål. På den ene side er det et gammelt princip at holde så meget af Wikipedia som muligt åbent. På den anden side er det mest kun den enkelte bruger selv, som har behov for at redigere sin brugerside, og denne skulle så kunne anmode om, at siden låses op. I praksis er en anmodning om hver enkel redigering så besværlig, at almindelige brugere sjældent har lyst til dette. Kontroverser opstår indimellem, når en administrator beskytter sin egen brugerside, da dette anses som noget som placerer administratorer og andre brugere i hver sin position.
 
Personlige CSS- og [[javascript|JS]]-sider, som f.eks. ''Bruger:Bruger/monobook.css'' eller ''Bruger:Bruger/cologneblue.js'', kan automatisk kun redigeres af brugeren selv og administratorer, så der er meget sjældent grund til at beskytte sådanne sider.
 
=== SkrivebeskyttelseBeskyttelse af skabeloner ===
Visse skabeloner er enten skrive- eller semibeskyttet på ubestemt tid. Ikke fordi de har været udsat for hærværk, men fordi de benyttes på adskillige hundrede eller tusinde sider, og fejlagtige redigeringer derfor vil kunne få uoverskuelige konsekvenser. Skabelonkodning er ikke nogen simpel sag, og jo mere brugt en skabelon er, desto større bliver også konsekvenserne af ikke bare hærværk men også fejl, eksperimenter og uvarslede indgreb. Det er derfor nødt til at begrænses hvem der kan redigere dem, så der er en vis sikkerhed for, at dem der redigerer dem ved hvad de laver.
 

Navigationsmenu