Forskel mellem versioner af "Rationeringsmærke"

Spring til navigation Spring til søgning
427 bytes fjernet ,  for 3 år siden
m (ekst. henvisning)
På grund af 2. verdenskrig blev det vanskeligt at hente varer til [[Danmark]] fra udlandet. Efter besættelsen den 9. april 1940 stod det klart, at man kun kunne skaffe varer fra områder, som blev kontrolleret af [[Tyskland]] eller fra neutrale lande som Sverige.
I september 1939 vedtog [[Folketinget]] og [[Landstinget]] [[Vareforsyningsloven]]. Loven gav den danske handelsminister lov til at rationere mængden af varer og bestemme hvem der måtte købe dem.
=== Mangel på hverdagens varer ===
I september 1939 blev [[benzin]] og [[kul]] rationeret i [[Danmark]]. Snart fulgte sukker, kaffe og te. Men det var kun begyndelsen. Snart var mange almindelige varer rationeret: Bl.a. brød og sæbe. Der var størst mangel på varer, som ikke kunne fremstilles i Danmark. Der var ikke mere kakao og kaffe til salg fra januar 1942. I april 1940 stoppede al privat kørsel i Danmark, fordi der ikke var benzin nok.
 
Der lugter af isbjørne tis her?
== Rationeringsmærkerne ==
 
William er sej!
 
Under [[besættelsen]] var det besværligt at handle i forretningerne.
Man skulle ofte aflevere både rationeringsmærker og pengene ved køb. Rationeringsmærkerne blev udleveret til alle husholdninger med jævne mellemrum.
Anonym bruger

Navigationsmenu