Twix: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved 212.10.33.207, fjerner ændringer fra Kongen123645 (diskussion | bidrag)
Opdateringer.
Linje 2: Linje 2:
[[Image:Twix opened.jpg|thumb|En Twix som er knækket over på midten]]
[[Image:Twix opened.jpg|thumb|En Twix som er knækket over på midten]]


'''Twix''' er en [[chokoladebar]] lavet af [[Mars Incorporated]]. Den består af [[kiks]] i midten toppet med [[karamel]] og overtrukket med [[mælkechokolade]]. Dens tværsnit er sammenlignet med andre chokoladebarer noget mindre. Den pakkes typisk parvist.
'''Twix''' er en [[chokoladebar]] lavet af [[Mars Incorporated]]. Den består af en [[kiks]] i midten og typisk toppet med [[karamel]]. Baren er overtrukket med [[mælkechokolade]], og dens tværsnit er sammenlignet med andre chokoladebarer noget mindre. Den pakkes typisk parvist.


== Historie ==
Den første Twix-bar blev produceret i [[England]] i [[1967]] og blev senere introduceret i [[USA]] i [[1979]].
Den første Twix-bar blev produceret i [[England]] i [[1967]] og blev senere introduceret i [[USA]] i [[1979]].


I det meste af [[Europa]], samt [[Australien]] blev den markedsført under navnet '''Raider''', men skiftede i [[1991]] ([[2000]] for [[Danmark]], [[Finland]] og [[Norge]]) navn til Twix for at matche den internationale branding.
I det meste af [[Europa]], samt [[Australien]] blev den markedsført under navnet '''Raider''', men skiftede i [[1991]] ([[2000]] for [[Danmark]], [[Finland]], [[Norge]], [[Sverige]] og [[Tyrkiet]]) navn til Twix for at matche den internationale branding. Navnet 'Twix' er et [[portmanteau]] på det engelske 'twin biscuit sticks'.


I 2014 introduceredes 'Twix Bites'.
Navnet "Twix" er et spil på det engelske ''twigs'', der betyder [[gren (plantedel)|gren]]e eller [[kvist (plantedel)|kvist]]e.


[[Kategori:Chokolade]]
[[Kategori:Chokolade]]

Versionen fra 26. sep. 2018, 18:34

2 styks Twix Chokoladebarer
En Twix som er knækket over på midten

Twix er en chokoladebar lavet af Mars Incorporated. Den består af en kiks i midten og typisk toppet med karamel. Baren er overtrukket med mælkechokolade, og dens tværsnit er sammenlignet med andre chokoladebarer noget mindre. Den pakkes typisk parvist.

Historie

Den første Twix-bar blev produceret i England i 1967 og blev senere introduceret i USA i 1979.

I det meste af Europa, samt Australien blev den markedsført under navnet Raider, men skiftede i 1991 (2000 for Danmark, Finland, Norge, Sverige og Tyrkiet) navn til Twix for at matche den internationale branding. Navnet 'Twix' er et portmanteau på det engelske 'twin biscuit sticks'.

I 2014 introduceredes 'Twix Bites'.