Spring til indhold

Verdenskrig: Forskelle mellem versioner

27 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
Mere info
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
(Mere info)
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
En8=================================DEn '''verdenskrig''' er en [[Krig|militær konflikt]], der omfatter størstedelen af [[verden]]s [[stat|lande]]. Verdenskrige spænder over flere [[kontinent]]er og er usædvanligt blodige og destruktive.
 
Begrebet "verdenskrig" anvendes om de to største konflikter i historien: [[1. verdenskrig]] ([[1914]]-[[1918]]) og [[2.verdenskrig]] ([[1939]]-[[1945]]).
Når ikkeeuropæere har været involveret i verdensomspændende krige, har de generelt deltaget i europæiske konflikter og har kæmpet som støttetropper og ikke allierede. Storbritanniens krig mod Frankrig på det [[nordamerika]]nske kontinent er et eksempel på, hvordan [[indianer]]e kæmpede for englænderne i Amerika frem for at blive udskibet til [[Europa]]. Modsat 1. verdenskrig hvor millioner af soldater fra [[Afrika]], [[Asien]] og Nordamerika kom til Europa for at kæmpe sammen med deres [[kolonimagt]]er.
 
== Kendetegn ved Verdenskrigene 8========D
De to verdenskrige i 1900-tallet udkæmpedes på alle kontinenter med undtagelse af [[Antarktis]]. Størstedelen af kampene foregik i Europa, Asien og Nordafrika og involverede flere lande og soldater end nogen anden konflikt i historien.
 
Anonym bruger