Stop Islamiseringen af Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop Islamiseringen af Danmark
SIAD demonstration - april 2015.JPG
Demonstration i Kolding den 13. april 2015 arrangeret af SIAD imod islamisering af Danmark
Generelle informationer
Interesse Islamkritisk
Hjemsted Danmark Danmark
Grundlagt 2005; 13 år siden (2005)
Formand Anders Gravers Pedersen
Medlemmer 1000 (ifølge eget udsagn) (2008)
Medlemsblad Modstandsavisen FEM-I-TOLV
Eksterne henvisninger
siaddk.wordpress.com

Stop Islamiseringen af Danmark (forkortet SIAD) er en dansk islamkritisk forening, hvis erklærede mål det er at standse, hvad foreningen opfatter som en tiltagende islamisering af det danske samfund. Foreningen er stiftet i 2005[1] af blandt andet den kendte islam-kritiker P.H. Bering og Anders Gravers Pedersen, begge tidligere fremtrædende medlemmer af Den Danske Forening.

Igennem demonstrationer og andre manifestationer har foreningen gjort sit bemærket i de danske medier. Frem til 2010 var SIAD et politisk parti, som har været opstillet ved forskellige valg, dog uden at opnå valg.

Politik[redigér | redigér wikikode]

Foreningen mener at det multikulturelle samfund hovedsagelig skal opfattes som et projekt, iscenesat af den politiske venstrefløj, med henblik på at sidestille islam med vestlige kulturværdier.

Foreningen har været kritisk overfor flere skiftende regeringer, samt udtrykt kritik af Dansk Folkeparti.

I forbindelse med opstilling til folketingsvalget i 2007 var Anders Gravers tre mærkesager: "Vi vil stoppe den snigende islamisering af det danske samfund. På alle punkter hvor der tages specielt hensyn til islam. Bl.a. halaldyremishandlet kød i institutioner, opdeling af svømmehaller, særskilte kapeller.", "Gå kommunens økonomi efter for unødig spild på islams tilhængere. Klarlægge tal for tal hvad vi bruger i Aalborg Kommune på integration og mislykket integration." og "At være den alm. danskers talerør i sager hvor han/hun ikke føler at de kan komme igennem med deres sager overfor de satte og strømlinede partier der ligner hinanden mere og mere.".

Organisering[redigér | redigér wikikode]

Formanden for SIAD, Anders Gravers Pedersen, ved demonstrationen ved Århus rådhus, den 23. august 2008, til støtte for de voldsramte grønlændere i Gellerupparken ved Århus. I baggrunden ses talsmanden for SIOE England, Stephen Gash.

Foreningen opfatter sig som en modstandsbevægelse, som den der kæmpede imod den tyske besættelse af Danmark fra 1940 til 1945.[2]

SIAD indgår i strategisk samarbejde med lignende islamkritiske foreninger i resten af Europa og har dannet paraplyorganisationen SIOE - Stop Islamisation Of Europe, med aktive medlemsorganisationer i blandt andet England, Holland og i de nordiske lande. I januar 2010 blev Stop Islamiseringen af Europa (forkortet som SIOE) godkendt som politisk parti.

Historie[redigér | redigér wikikode]

SIAD stod bag borgerlisten Stop Islamiseringen Af Danmark, som deltog i kommunalvalget i Aalborg i 2005. Listen fik 1172 stemmer (1,2 %).

Grundet tidsnød op til folketingsvalget i 2007, lykkedes det ikke at samle tilstrækkeligt med underskrifter, til en landsdækkende opstilling, hvorfor Anders Gravers Pedersen kun opstillede uden for partierne i Nordjyllands Storkreds. Han fik i alt 73 stemmer.

I foråret 2007 tog SIAD initiativ til et anti-islamisk netværk, "Anti-Jihad Danmark"[3], hvor SIAD bl.a. havde allieret sig med Frie Danske Nationalister, der er startet af den tidligere talsmand for Dansk Front, Julius Børgesen. I netværket fandtes også den Odense-baserede organisation Frit Danmark - Folkebevægelsen mod indvandring, med Michael Ellegaard. Dette netværk er siden ophørt.

Foreningen SIAD talte i 2008 – efter eget udsagn – over 1000 medlemmer, fordelt på alle politiske retninger.[kilde mangler] I kønsfordelingen blandt medlemmerne skulle der være et flertal af kvinder. Ud over disse oplysninger, ønskede foreningen ikke at afsløre yderligere, da man understregede, at et medlemskab af SIAD er et personligt anliggende, som indgås i fortrolighed med foreningens ledelse.

Politik parti[redigér | redigér wikikode]

SIAD var frem til januar 2010 et politisk parti, derefter overlod man det politiske parti arbejde til Stop Islamiseringen af Europa, der samtidigt blev godkendt som politisk parti i Danmark.

SIAD meldte sig i foråret 2015 kollektivt ind i Fremskridtspartiet sammen med blandt andet det nationalistiske parti Frit Danmark - Folkebevægelsen mod indvandring.[4]

Demonstrationer og manifestationer[redigér | redigér wikikode]

SIADs demonstration i Aalborg, den 15. marts 2008
Demonstration arrangeret af SIAD den 13. april 2015 i Kolding imod islamisering af Danmark

Foreningen arrangere blandt andet demonstrationer rundt omkring i Danmark, deriblandt i ghettoområder hvor der bor mange muslimer. Ghettoer anses af SIAD for arnesteder for udbredelsen af islamisk kultur i Danmark. Foreningens demonstrationer handler typiske om at alle der opholder sig i Danmark, har pligt til, at overholde landets love, og tilskyndelse til grundlovsstridige handlinger, herunder krænkelser af demokrati, ytringsfrihed og forsamlingsfrihed, ikke må finde sted, uanset religion eller kulturelt ståsted. Foreningen mener også at dansk kultur er, og bør være, den bærende kraft i Danmark.

Disse demonstrationer bliver ofte mødt med moddemonstrationer fra blandt andet personer på venstrefløjen. SIAD har på grund af frygt for optøjer og gadeuorden fået enkelte afslag på at afholde demonstrationer.

Ved demonstrationen i Aalborg den 15. marts 2008, brugte enkelte personer der havde taget opstilling blandt SIADs demonstranter nationalistiske slagord som "Danmark for danskerne" og moddemonstranter blev kaldt for "landsforrædere".

I 2015 arrangeret SIAD igen en række demonstrationer rundt om i hele landet, foreningen havde ved årets begyndelse meldt ud at den ville arranger en demonstration hver anden mandag hele året.[5]

Efter genindførelse af grænsekontrollen i 2016 mellem Danmark og Tyskland, har SIAD kritiseret kontrollen for ikke at være god nok. Foreningens arrangerede derfor i første omgang demonstrationer ved grænsen, senere i slutningen af september 2016 har foreningen ifølge eget udsagn også selv patruljeret på grænsen. I forbindelse med patruljering af grænsen har foreningens formand udtalt at grænsekontrollen "kun for syns skyld og for at berolige danskerne. Grænsen er pivåben.".[6]

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

SIAD udgiver en nyhedsavis på nettet, kaldet Modstandsavisen FEM-I-TOLV. Titlen henviser til, hvad SIAD opfatter som sidste udkald for den danske og – overordnet set – vestlige kulturs modstandskamp over for de forandringer, som foreninger mener indførelsen af det multikulturelle samfund vil medføre.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

SamfundStub
Denne samfundsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.