Swedish House Mafia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Swedish House Mafia
Swedish house mafia 2.jpg
Information
Oprindelse Sverige
Genre House
Aktive år 2005-2013, 2018-
Medlemmer Axwell
Steve Angello
Sebastian Ingrosso
Eksterne henvisninger
swedishhousemafia.com

Swedish House Mafia er et producerkollektiv fra Sverige, som består af Steve Angello, Sebastian Ingrosso & Axwell. De hittede i 2009 med nummeret "Leave the World Behind", og i 2010 kom One på gaden, der først hittede som instrumental, dernæst blev der udgivet en vokal version hvor Pharrel sang. Denne kom til at hedde One (Your Name). Senere udkom nummreret Miami 2 Ibiza, der ligeledes med One, Hittede. I 2011 blev Save The World udgivet, det blev også et stort hit, og denne blev fulgt op med singlen "Don't you worry child".

De turnerede med deres sidste turne som én gruppe (One Last Tour) i 2012, og i november 2012 afholdt de deres sidste koncert i Danmark, for over 10.000 mennesker i et udsolgt Forum, København. Deres sidste koncert blev i Miami den 24. marts, i forbindelse med Miami Music Week og Ultra Music Festival. Næsten alle koncerter på deres sidste tourné var udsolgt.

Den 25. marts 2018 spillede gruppen igen på Ultra Music Festival i Miami, og annoncerede samtidig deres genforening.


MusikgruppeStub
Denne artikel om en svenske musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.