Ténès

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ténès
تنس, ⵜⴻⵏⴻⵙ Rediger på Wikidata
Overblik
Land Algeriet Algeriet
Provins Chlef
Grundlagt 1861 Rediger på Wikidata
Postnr. 02200 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 35.459 (2008) Rediger på Wikidata
 - Areal 101 km²
 - Befolknings­tæthed 351 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 50 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Ténès (arabisk: تنس; berbisk: ⵜⴻⵏⴻⵙ) er en havneby i Algeriet med 35.459 (2008) indbyggere. Byen ligger ved floden Alalas udløb i Middelhavet.

Havnen[redigér | rediger kildetekst]

Havnen

Fra havnen eksporteres skrot. Hver morgen holder en lang række lastbiler på strandvejen og venter på at blive lukket ind gennem hegnet af politiet, som der er meget af i Algeriet. Det gamle skrot bliver lastet på gammeldags skibe, der sejler det til Tyrkiet. Der importeres en hel del gennem havnen. I 2007 blev der fx importeret en hel masse dele til et kraftværk der var ved at blive bygget længere henne ad kysten i Hadjret En Nouss, for at imødekomme efterspørgslen på elektricitet, der er en mangelvare i Algeriet, mens olie og gas er naturligt forekommende råvarer i rigelig mængde.

Byen[redigér | rediger kildetekst]

Ténès set mod vest

I kvarteret omkring havnen bygges der mange nye huse og etageejendomme i Ténès for tiden. Den gamle by ligger et par kilometer derfra på toppen af en høj. Der er gode chancer for at se en flok får gå og græsse på gaden i byen, ligesom man uvægerligt vil høre en hane gale længe før solopgang og gerne akkompagneret af muslimsk bøn sendt ud af en højttaler på en minaret på en af de mange moskéer i byen. Ved byen er en god strand, der er flittigt besøgt af badegæster om sommeren. Langs stranden løber strandvejen, der er velforsynet med små fiskerestauranter.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kildeangivelser[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Algeriets geografiSpire
Denne artikel om Algeriets geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi