Tobakspibe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Pibe.
En italiensk pibe af mærket Savinelli
Mand ryger pibe

En tobakspibe eller kortere pibe er et redskab til brug for rygning af tobak. Piben har et "hoved" med tobak i, hvor forbrændingen foregår. Piben har også et rør af varierende længde som gennem mundstykket forsyner brugeren med tobaksrøgen. Modsat med cigaretter skal brugeren aktivt holde forbrændingen i gang.

Piber har gennem tiden været fremstillet af kridt, merskum, majskolber og træ – som det fineste bruyererod. Foruden ren tobak kan piber også bruges til at indtage cannabis, de specialiserede piber kaldes bl.a. for chillummer.

Fremstilling[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDette afsnit behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i dette afsnit er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil. Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Piber bliver lavet af en speciel ikke-brændbar træsort der kaldes bruyere[kilde mangler] der kommer fra en lyngbusk. Dette træ får lov til at tørre før det bliver skåret ud i rå pibehovedformer. Mundstykket kan laves af en række forskellige materialer, mest almindeligt er dog akryl eller gummi. Der bliver boret en kanal gennem mundstykket og det får en oval ende. Den anden ende bliver gjort præcist så stor at den passer i pibehovedet. De to dele bliver sat sammen og derefter bliver der boret et lille hul i halsen på pibehovedet. Til sidst bliver piben slebet og poleret.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Piber & Tobak, 4. udgave, maj 1979

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

PibeSpire
Denne artikel om tobaksrygning er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.