Tom Hiddleston

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Tom Hiddleston
Tom Hiddleston Thor 2 cropped.png
Hiddleston til premiere på Thor: The Dark World,
oktober 2013.
Personlig information
Fulde navn Thomas William Hiddleston
Født 9. februar 1981 (36 år)
Westminster, London
Nationalitet Storbritannien Britisk
Partner Ikke nogen

Thomas William "Tom" Hiddleston (født 9. februar 1981 i Westminster) er en engelsk skuespiller.

Hiddleston blev uddannet på to uafhængige skoler : ved The Dragon School i Oxford og Eton College i Eton (nær Windsor ) i Berkshire, hvor han gik om bord i Durnford House. Han læste Classics på Pembroke College, Cambridge. I hans anden embedsperiode ved Cambridge blev han set i en produktion af A Streetcar Named Desire af Lorraine Hamilton fra de bemærkelsesværdige skuespilleres agentur Hamilton Hodell, og blev kort derefter givet sin første tv-rolle i Stephen Whittaker's tilpasning af Nicholas Nickleby på ITV, med Charles Dance, James D'Arcy og Sophia Myles i hovedrollerne.

Han deltog i Royal Academy of Dramatic Art, hvorfra han dimitterede i 2005.

Hiddleston spiller Loke, Thor 's bror, i Marvel Studios spillefilm Thor fra 2011, instrueret af Kenneth Branagh, som han har arbejdet med før på Ivanov og Wallander. Han var oprindeligt til audition på rollen, som Thor, men selv om han gik på en streng diæt og tog adskillige muskler på, besluttede Branagh han var mere egnet til rollen som Loki, Thor's halv-bror. I 2011, medvirker han sammen med Owen Wilson i Midnight in Paris, skrevet og instrueret af Woody Allen. I juni 2010 blev det meddelt, at Hiddleston var blevet castet i rollen som Kaptajn Nichols i War Horse, en film baseret på romanen fra 1982 af Michael Morpurgo, og skal medvirke i den kommende film The Deep Blue Sea, er baseret på skuespillet af 1952 af Terence Rattigan, sammen med Rachel Weisz og Simon Russell Beale. Han har gentaget sin rolle som Loki i The Avengers fra 2012, og igen i 2013 i Thor: The Dark World.

I 2016 spillede han hovedrollen som Jonathan Pine i tv-serien Natportieren, instrueret af Susanne Bier.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Hiddleton til San Diego Comic-Con 2013, klædt ud som Loki.[1][2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Characters: Loki - Tom Hiddleston. marvel.com.  Hentet 5. december, 2013
  2. ^ LokiInternet Movie Database (Engelsk)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi