Tversted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Tversted (by))
Tversted
Tversted Kirke-6 ubt.JPG
Tversted Kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Hjørring Kommune
Sogn Tversted Sogn.
Postnr. 9881 Bindslev
Demografi
Tversted by 544[1] (2023)
Kommunen 63.998[1] (2023)
 - Areal 929,58 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.hjoerring.dk
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Tversted (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Tversted)

Tversted er en lille by i det nordvestlige Vendsyssel ved Tannis Bugt. Den er beliggende i Hjørring Kommune og hører til Region Nordjylland. Byen har 544 indbyggere (2023)[1] og ligger i Tversted Sogn. Om sommeren stiger indbyggertallet, når tusinder af turister gæster en badeby, der af nogen kaldes "lille-Skagen". Vest og øst for byen ligger sommerhusområder, ligesom byen rummer campingpladser og badehotel.

Et særkende ved Tversted Strand er den beskyttede beliggenhed inderst i Tannis Bugt. Hovedgaden Tannisbugtvej fører direkte ud på den ret brede sandstrand. Ydermere gør læ fra de norske fjelde, at Tversted sammen med Skiveren og Skagen er blandt de områder i Jylland, der får mest sol.

Hvert år i uge 42 afholdes der "Jazzy Days", hvor repræsentanter fra både dansk og international moderne jazz gæster byen.

Tversted er i 2014 blevet Nulskrald-landsby. Både fastboende og turister arbejder for at lave så lidt affald som muligt.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn