Ulla Astman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ulla Astman
Ulla Astman.jpg
Ulla Astman
Regionrådsformand for Region Nordjylland
Nuværende
Overtaget embede
3. december 2007
Foregående Orla Hav
Valgkreds Aalborg Østre Valgkreds
Personlige detaljer
Født 5. april 1970
Grenå
Nationalitet Dansk
Politisk parti Socialdemokratiet

Ulla Astman Nielsen (født 5. april 1970[1] i Grenaa) har siden december 2007 været regionsrådsformand i Region Nordjylland, valgt for Socialdemokraterne.[2]

Ulla Astman er uddannet cand.scient.adm.[1] fra Aalborg Universitet og har arbejdet som fuldmægtig i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.[3] Indtil december 2007 arbejdede hun dog som projektleder i Center for IT-Anvendelse.

Hun blev i 1998 valgt til Nordjyllands Amtsråd og var det frem til 2006.[1] I denne periode var hun medlem af sundhedsudvalget og økonomiudvalget og var derudover Mt. og formand for byggeudvalget for Aalborg Sygehus. Fra 2002 til amtets nedlæggelse i 2007 var hun formand for Socialdemokraternes amtsrådsgruppe.

Hun blev valgt til regionsrådsformand i 2007,[2] da Orla Hav blev valgt til Folketinget.[4] Hun er derudover blevet valgt til en række poster inden for de Danske Regioner. Hun er blandt andet blevet valgt som bestyrelsesmedlem, forretningsudvalgsmedlem og som formand for Sundhedsudvalget. Derudover er Ulla Astman formand for Vækstforum, University College Nordjylland og PenSam Liv.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker