Ulla Kjær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Ulla Kjær

Ulla Kjaer.JPG

Personlig information
Født 16. februar 1958 (61 år)
Uddannelse og virke
Medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets HistorieRediger på Wikidata
Beskæftigelse Skribent, biografiforfatterRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ulla Benedicte Kjær (født 16. februar 1958Frederiksberg) er en dansk kunsthistoriker, museumsinspektør og forfatter, gift med historiker Poul Grinder-Hansen.

Hun er datter af arkitekt Uffe Kjær og cand.ling.merc. Lise Lock (født Bro-Jørgensen) og student fra Rungsted Statsskole 1976.

Ulla Kjær er dr.phil. i kunsthistorie fra Københavns Universitet 2010 og magister i kunsthistorie fra Københavns Universitet 1988. Hun har siden 1999 været ansat som museumsinspektør ved Nationalmuseet og fra 2004 været seniorforsker samme sted. Arbejdsfunktioner: det kirkeantikvariske arbejde, ansvar for museets antikvarisk-topografiske arkiv samt biblioteket. Inden sin ansættelse ved Nationalmuseet var Ulla Kjær redaktør ved Danmarks Kirker.

Hun har siden 7. januar 1989 været gift med Poul Grinder-Hansen. De betegnes som et af dansk videnskabs supercouples og sammen har de tre børn.

I 2013 var hendes bog Roskilde Domkirke nomineret til Årets historiske bog, der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd.[1] I 2014 medvirkede hun i Danmarks Radios program 1000 års kunsthistorie med Peter Kær som vært. Sammen så de på Kronborgtapeterne, Frederik 3. på dødslejet og rytterstatuen af Frederik 5. Programmet blev sendt første gang på DR K d. 25. november[2].

Æresbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Tillidshverv[redigér | redigér wikikode]

Publikationer[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]