DR K

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
DR K
Ejes af DR
Land Danmark
Sprog Dansk
Søsterkanal(er) DR1
DR2
DR3
DR Ramasjang
DR Ultra
Tilgængelighed
Terrestrisk
DIGI-TV Plads 5 (ukodet)
Satellit
Canal Digital Plads 22
Viasat Plads 67
Kabel
YouSee Plads 3
Stofa
Waoo Plads 9
IPTV
TDC TV Plads 33
Telia TV
Internet TV
DR Nu dr.dk/TV/live/dr-k
YouSee WebTV yousee.tv/livetv/dr%20k/
Stofa WebTV
3Mobil-tv
Eksterne henvisninger
http://www.dr.dk/tv

DR K var en dansk tv-kanal i perioden 2009—2020. Det var DR's femte licensfinansierede tv-kanal, og den havde fokus på historie og kultur.

Kanalen gik i luften den 1. november 2009. DR K blev sendt i MPEG-4-format på det digitale sendenet samt digitalt og analogt på YouSee kabel-tv. Pr. 1. november så 278.000 personer kanalen. Som en konsekvens af medieforliget i efteråret 2018 blev kanalen nedlagt pr. 2. januar 2020 og opslugt af DR2.

Profil[redigér | rediger kildetekst]

"Kulturen er en af DRs væsentligste forpligtelser, og derfor er vi meget glade for at kunne styrke vores udbud med en hel broadcast-kanal. Vores nye kultur- og historiekanal, med det korte og rammende kanalnavn ’DR K’, tilbyder oplevelser og indsigt til alle, der elsker kultur. Kanalen inviterer alle, som gerne vil have oplevelser med kulturelt indhold, til det helt store tag-selv-bord med kunst, kultur, historie, musik, design, arkitektur, mode, dramaserier fra DR-arkivet og fiktion fra hele verden." Lars Grarup, daværende DR-mediedirektør[1]

DR K fokuserede på historie og kultur. Kanalen sendte programmer om opera, billedkunst, litteratur, mode, arkitektur, arkæologi og historie. Programmerne var både dokumentar- og portrætprogrammer, men også quizshows som Historiequizzen og Kunstquiz. Desuden sendtes der klassiske film fra tresserne og fremad fra især Frankrig, Storbritannien og Italien.

I forbindelse med DR's omlægning af kanaler i 2013 blev tro- og eksistens programmerne Morgenandagten, Før Søndagen og DR Kirken flyttet til DR K.[2][3]

DR K sendte også genudsendelser af en række tv-serier, bl.a. Krøniken, Edderkoppen, Een gang strømer... samt Rejseholdet og Huset på Christianshavn og En by i provinsen.

DR K's ophør[redigér | rediger kildetekst]

Ifølge medieforlig mellem den daværende regering og DF indgået i 2018 blev DR K opslugt af DR2.[4]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]