Urge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Urge eller Surge (Navnet i USA) er en citrus sodavand, blev først solgt i Norge, som testprodukt i 1996. I 1997 blev produktet testet internationalt.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Produktet kom fra Coca-Cola Company, og blev skabt for at konkurrere med Pepsis Mountain Dew. Produktet kom på markedet i 1997, og solgte meget godt i de første par år. Coca-Cola stoppede produktionen i Danmark, Sverige og USA i 2001, men bibeholdt sodavanden i Norge. Dog valgte man at lade 1.5 L flasker udgå i Norge og kun beholde den halve liter, da de store flasker ikke solgte tilstrækkeligt. Efter en Facebook kampagne blev 1.5 L flasker genindført i Norge fra 1. september 2008.

Meget af imaget omkring Urge minder om Mountain Dew. De gik meget efter ekstrem sport, og skater-stilen, som var meget oppe i tiden, i de sene 90'ere.

Årsagen til at Urge udgik i Danmark, Sverige og USA i 2001, var fordi læskedrikken stjal markedsandele fra Coca-Cola's eget produkt Sprite.

Der var snak om at Urge skulle gerne vende tilbage til det danske marked i 2011 i en limited edition, men det er ikke sket endnu.[1]

Reference[redigér | redigér wikikode]