Venezuelas Socialistiske Enhedsparti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Venezuelas Forenede Socialist Parti
Partido Socialista Unido de Venezuela
 
Partileder Hugo Chavez
 
Grundlagt 2008
 
Politisk ideologi Socialisme, Venstrefløj, Marxisme, Revolutionær, Bolivarisme, Kommunisme, Trotskisme, antikapitalisme
 
Website http://www.psuv.org.ve/

Venezuelas Forenede Socialist Parti, spansk "Partido Socialista Unido de Venezuela", er et meget Venstreorienteret og Socialistisk parti i Venezuela. Det er det regerende parti i Venezuela, og lederen er Hugo Chavez. Partiet er det der fører an i den Bolivarianske revolution, som er en socialistisk revolution, som er i gang i latinamerika. Partiet har netop opnået 7. millioner medlemmer[1].

Begyndelsen[redigér | redigér wikikode]

Venezuelas Forenede Socialist Parti er et samlingsparti, hvor en masse venstrefløjs partier har slået sig sammen, heriblandt MVR, Chavéz gamle parti og den ene halvdel af PCV, Venezuelas Kommunist Parti. Det blev dannet i 2008.

Politik[redigér | redigér wikikode]

Venezuelas Forenede Socialistparti er et Socialistisk, antikapitalistisk, Venstreorienteret parti. Det har bl.a. skaffet gratis hospitaler og skoler for alle mennesker i Venezuela, og formindsket forskellen mellem rig og fattig betydeligt. Derudover har partiet nationaliseret mange virksomheder.

Partiet er mest populært blandt de fattige, arbejderklassen og bønderne. Men nogle steder i middelklassen er det også et meget populært parti.

Eksterne kilder og henvisnigner[redigér | redigér wikikode]

Politisk parti Stub
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.