Venezuelas Socialistiske Enhedsparti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Chávez er død
Clockimportant.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Venezuelas Socialistiske Enhedsparti
Partido Socialista Unido de Venezuela
 
Partileder Hugo Chávez
 
Grundlagt 2008
 
Politisk ideologi Socialisme, Venstrefløj, Marxisme, Socialdemokratisme, Bolivarisme, antikapitalisme
 
Website http://www.psuv.org.ve/

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti (spansk: Partido Socialista Unido de Venezuela) er et meget venstreorienteret og socialistisk parti i Venezuela. Det er det regerende parti i Venezuela, og lederen er Hugo Chávez. Partiet fører an i den Bolivarianske revolution, som er en socialistisk revolution, som er i gang i Latinamerika. Partiet har netop[hvornår?] opnået 7 millioner medlemmer.[1]

Begyndelsen[redigér | redigér wikikode]

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti er et samlingsparti, der blev dannet ved sammenlægning af bl.a. MVR (Chavez' gamle parti) og den ene halvdel af PCV, Venezuelas Kommunistiske Parti. Det blev dannet i 2008.

Politik[redigér | redigér wikikode]

Venezuelas Forenede Socialistparti er et socialistisk, antikapitalistisk, venstreorienteret parti. Det har bl.a. skaffet gratis hospitaler og skoler for alle mennesker i Venezuela og formindsket forskellen mellem rig og fattig betydeligt.[kilde mangler] Derudover har partiet nationaliseret mange virksomheder.

Partiet er mest populært blandt de fattige, arbejderklassen og bønderne. Men nogle steder i middelklassen er det også et meget populært parti.[kilde mangler]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Politisk partiStub
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.