Venezuelas Socialistiske Enhedsparti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Chávez er død
Clockimportant.svg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Ambox scales.svg Denne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Venezuelas Socialistiske Enhedsparti
Partido Socialista Unido de Venezuela
 
Partileder Hugo Chávez
 
Grundlagt 2008
 
Politisk ideologi Socialisme, Venstrefløj, Marxisme, Socialdemokratisme, Bolivarisme, antikapitalisme
 
Website http://www.psuv.org.ve/

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti (spansk: Partido Socialista Unido de Venezuela) er et meget venstreorienteret og socialistisk parti i Venezuela. Det er det regerende parti i Venezuela, og lederen er Hugo Chávez. Partiet fører an i den Bolivarianske revolution, som er en socialistisk revolution, som er i gang i Latinamerika. Partiet har netop[hvornår?] opnået 7 millioner medlemmer.[1]

Begyndelsen[redigér | redigér wikikode]

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti er et samlingsparti, der blev dannet ved sammenlægning af bl.a. MVR (Chavez' gamle parti) og den ene halvdel af PCV, Venezuelas Kommunistiske Parti. Det blev dannet i 2008.

Politik[redigér | redigér wikikode]

Venezuelas Forenede Socialistparti er et socialistisk, antikapitalistisk, venstreorienteret parti. Det har bl.a. skaffet gratis hospitaler og skoler for alle mennesker i Venezuela og formindsket forskellen mellem rig og fattig betydeligt.[kilde mangler] Derudover har partiet nationaliseret mange virksomheder.

Partiet er mest populært blandt de fattige, arbejderklassen og bønderne. Men nogle steder i middelklassen er det også et meget populært parti.[kilde mangler]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Politisk parti Stub
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.