Victor Emanuel-monumentet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Monumento Nazionale en Vittorio Emanuele II

Monumento Nazionale en Vittorio Emanuele II (Nationalmonumentet for Victor Emanuel II) eller Altare della Patria (Fædrelandets Alter) eller "Il Vittoriano" er et monument til ære for Victor Emanuel 2., den første konge af et forenet Italien, som ligger i Rom, Italien.

Monumentet blev designet af Giuseppe Sacconi i 1885; skulpturerne til det blev udstykket til etablerede billedhuggere hele Italien, såsom Angelo Zanelli. Det blev indviet i 1911 og afsluttet i 1935.

Monumentet er bygget af ren hvid marmor fra Botticino, Brescia og har majestætiske trapper, høje korintiske søjler , springvand, en kæmpe rytterstatue af Victor Emmanuel og to statuer af gudinden Victoria ridende på quadrigae.

På grund af den pompøse udførelse, den hvide marmor, der er fremmed for Roms bybillede, den tunge stil og cirkelbuen med mange tynde søjler,[a] har monumentet fået øgenavne som "bryllupslagkagen",[1] "gebisset"[1] og "skrivemaskinen".[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 41°53′12″N 12°28′59″Ø / 41.88667°N 12.48306°Ø / 41.88667; 12.48306

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ som giver associationer til et tandsæt eller typestængerne på en mekanisk skrivemaskine
Wikimedia Commons har medier relateret til:


Italiensk geografiSpire
Denne artikel om italiensk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi