Vocaloca

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Vocaloca var en dansk a cappella-gruppe, som eksisterede fra 2006-2010. Gruppen blev kendt, da den deltog i første danske udgave af X Factor i 2008. Vocaloca bestod af (Jan) Ulrich Lauridsen, Charlotte Rose Lauridsen, Erik Kolind, Katrine Martinsen Gottschalck og Magnus Glindvad Rasch.

Katrine er født og opvokset i Helsingør og har sunget siden hun var otte. Hun har f.eks. medvirket i fire af Espergærdes ungdomsskoles musicals. Charlotte har bl.a. sunget i DR Radiopigekoret. Erik og Magnus har sunget i Københavns Drengekor sammen. Ulrich har spillet slagtøj og klaver og begyndte først at synge i 2004.

Vocaloca besluttede at stille op til X Factor, dagen før der var auditions. De ventede 8 timer, sang 'Let Love Be Love' og havde nummeret 1939.

Gruppen lavede selv deres 5-stemmige vokalarrangementer. I X Factor live-programmerne sang de følgende sange: Its my life, Krummesang, Gimme gimme gimme, Buster og It dont mean a thing.

D. 15. september 2008 udkom deres første cd, "Vocaloca", hos Warner og Disco:wax. Allerede d. 17. november 2008 udkom deres andet album, "Julesange", med jazzede vokalarrangementer. Albummet blev godt modtaget og fik f.eks. seks ud af seks stjerner i Fyens Stiftstidende.[1]

I maj 2009 vandt Vocaloca førstepræmien på 25.000 kr. i den internationale vokalkonkurrence på Aarhus Vocal Festival. I juryen var bl.a. medlemmer fra den svenske vokalgruppe, The Real Group.

De fem sangere i Vocaloca udøver i dag musik i andre professionelle sammenhænge.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]