Wells Fargo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Virksomhedens logo siden 2008
En ældre Wells Fargo afdeling i Berkeley i Californien
Wells Fargo's koncernhovedkvarter i San Francisco

Wells Fargo & Company (NYSEWFC) er en amerikansk multinational finans- og bankvirksomhed. Koncernen har hovedsæde i San Francisco og er repræsenteret over det meste af USA.[1] I 2013 var bankkoncernens aktiver på 1.527,015 mia. amerikanske dollar, hvilket gjorde det til USA's fjerdestørste bankkoncern. Målt på aktiernes markedsværdi var det i 2013 USA's største bank.[2] Omsætningen var i 2013 på 83,78 mia. amerikanske dollar og der var i alt 264.900 medarbejdere.[3]

Wells Fargo opererer indenfor mange finansområder her i blandt privatkundebank, erhvervsbank, kreditkort, finansielle services, forsikring, international valuta, investeringsbank, realkreditlån, private banking, privat egenkapital og kapitalforvaltning.


I 2007 var det den eneste bank i USA, der var AAA rated af S&P,[4] siden er ratingen blevet sænket til AA-[5] i lyset af Finanskrisen 2007-2010. Virksomhedens primære amerikanske datterselskab er Wells Fargo Bank, N.A., som har hovedkvarter i Sioux Falls i South Dakota.

Wells Fargo i sin nuværende form er et resultat af fusionen mellem det San Francisco–baserede Wells Fargo & Company og Minneapolis-baserede Norwest Corporation i 1998 og overtagelsen af det Charlotte-baserede Wachovia i 2008. Efter fusionen blev hovedkvarteret flyttet til San Francisco og fusionerede sit datterselskab med Wells Fargo's datterselskab i Sioux Falls.

Koncernen er tilstede i 35 lande og har på globalt plan over 70 mio. kunder.[6] I 2012 havde koncernen over 9.000 afdelinger og over 12.000 pengeautomater i 39 stater og distriktet Columbia. 12. juli 2013 blev Wells Fargo den bank i verden med den største markedsværdi, 236 mia $, foran ICBC.[7]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Wells Fargo i sin nuværende form er et resultat af fusionen mellem det San Francisco–baserede Wells Fargo & Company og Minneapolis-baserede Norwest Corporation i 1998 og overtagelsen af af det Charlotte-baserede Wachovia i 2008.[8] I princippet var det Norwest der var det fortsættende selskab, men Wells Fargo navnet og varemærket blev beholdt pga. dets lange historie og kendskabsgrad i USA. Virksomhedens nuværende slogan er "Together we'll go far" (Wells Far-go = we'll[s] go-Far).

Udvalgte tidligere selskaber bag Wells Fargo

Wells Fargo i Laredo i Texas

I 1852 etableres Wells Fargo & Company af Henry Wells og William G. Fargo (borgmester i Buffalo, NY fra 1862 til 1863 og igen fra 1864 til 1865), de to grundlæggere af American Express, som en ekspres og bankvirksomhed.

Wells Fargo Advisors hovedkvarter i St. Louis
Seagram Building: Hjemsted for Wells Fargo Securities' New York kontorer og handel

Notable bygninger[redigér | redigér wikikode]

Wells Fargo og Deloitte i Los Angeles

Noter[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]