Kategori:CS1-fejl: Datoer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


Tjek datoværdier i: |param1=, |param2=, ...

Når CS1-kildeskabeloner indeholder dato-parametre, gennemføres en test for at se om datoerne modsvarer godkendte datoformater og for at tjekke om datoen er en reel dato. Testen inkluderer alle værdier i dato-holdende parametre; hvis datoformatet er rigtig, men hvis værdien indeholder anden tekst – for eksempel |date=31. juli 2014 (opdateret 1. august 2014) – vil testen fejle. Dette vil også sige, at datoer og årstal ikke skal forsynes med wikilink i disse parametre. Datofelterne understøtter intervaller og datoer af varierende præcision (f.eks. er efteråret 2015 og c. 1923 begge gyldige datoværdier). Bemærk, at der skal bruges lang tankestreg, ikke kort bindestreg i intervaller. Findes ikke nogen dato kan man lade feltet stå tomt.

På dansk wikipedia er det normalt et krav at anvende dansk datoformat, men engelsk format godkendes også i CS1-kildeskabeloner. Danske formater omfatter datoer som: "5. juni 2016", "5. jun. 2016" og "2016-06-05". Månederne forkortes jan., feb., mar., apr., jun., jul., aug., sep., okt., nov. og dec. De skrives med småt modsat de engelske.

Tidligere blev de tre parametre |year=, |month= og |day= anvendt til datoangivelse, men nu benyttes kun parametren |date= til at angive både dag, måned og år.

Datoer før 1582 behandles som en juliansk dato, mens datoer fra 1582 og senere behandles som en gregoriansk dato. Den julianske kalender blev enkelte steder brugt frem til omtrent 1923. Tre julianske kalenderdatoer i den overlappende periode 29. februar 1700, 1800 og 1900 vil føre til at denne fejlbesked vises, fordi disse datoer ikke er skudår i den gregorianske kalender.

Ved angivelse af måned eller sæson, definerer datoformatet en egnet separator såsom en bindestreg uden mellemrum (brug ikke –). Danske sæsonnavne/årstider er "vinteren", "foråret", "sommeren" og "efteråret". Se også Hjælp:CS1.

For at løse denne fejl, forsikr dig om at datoen og datoformatet er rigtig. Se efter fejl i eller fejlplaceret tegnsætning, udenforliggende tekst, etc.

Sider med denne fejl placeres automatisk i Kategori:CS1-fejl: Datoer.[a]


Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sider i Bruger-, Diskussion-, Brugerdiskussion-, Wikipedia-diskussion-, Fildiskussion-, Skabelondiskussion-, Hjælp-diskussion-, Kategoridiskussion-, Portaldiskussion-, Moduldiskussion- eller MediaWiki-diskussion-navnerummet inkluderes ikke i sporingskategorierne.

Sider i kategorien "CS1-fejl: Datoer"

Denne kategori indeholder følgende 200 sider, af i alt 636.

(forrige side) (næste side)
(forrige side) (næste side)