Wikipedia:Landsbybrønden/Er alt projektarbejde nu forbudt?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er alt projektarbejde nu forbudt?[rediger kildetekst]

Bruger Nico har netop meddelt mig, at det ikke er tilladt at linke artikler til projekter eller at klassificere dem. Er det den generelle indstilling blandt flertallet efter afstemningen? Jeg havde forstået det sådan, at der nu var en vilje til at se på andre løsninger. Men indtil en ny løsning er på plads, må det vel være tilladt at fortsætte et arbejde, som vel under alle omstændigheder skal udføres?

Ingen har hidtil nægtet Rodejong retten til at "eksperimentere" med en alternativ løsning. Hvorfor skal jeg så forhindres i at gøre det arbejde at forsætte Musik-projektet (også selvom den nuværende løsning kun er tidsbegrænset indtil, at en ny er på plads)?

Håber på et fornuftigt svar. Rmir2 (diskussion) 1. jan 2017, 14:18 (CET)

Det nytter ikke at spænde ben for alle der er involveret. Du gør dig selv faktisk en bjørnetjeneste da du styrer imod det du ikke ønsker, at enten ingen gider projekterne mere, eller at du ender med at forlade Wikipedia (eller bliver tvunget til det)
Prøv venligst at ændre holdning, tak! Vi kan opnå meget mere når man går konstruktiv i dialog.
Indtil vi finder en kompromis til projektarbejdet, bør du standse dine påklistring af disse skabeloner og i stedet for bruge tid til det projektet er oprettet for: Forbedringen af artiklerne så de kan opnå status som start - B - lovende - gode og fremragende artikler.Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. jan 2017, 14:21 (CET)
(kopi af mit svar på Rmir2s brugerdikussion) : Jeg har svært ved at se at en skabelon på en tilfældig diskussionsside hindrer dig i at redigere artikler i et projekt (De fleste kan findes via kategorierne). Med de store mængder skabeloner der er indsat er det en supertanker der skal vendes, og det ville gå lidt lettere, hvis du ville gå ind i en mere konstruktiv diskussion om hvordan vi i fællesskab kan gøre det. Mange gør faktisk seriøse forsøg på at nå frem til en løsning alle kan være tilfredse med, men dine sidste indlæg på landsbybrønden, gør det bestemt ikke hverken lettere, eller mere motiverende. Som den der er mest aktiv på projektsiden burde du være den den mest interesserede i at nå frem til de ændringer som afstemningen fordrer. - Nico (diskussion) 1. jan 2017, 14:12 (CET) (slut kopi)
Jeg formoder, at vi er enige om, at målet nu er at finde en ny permanent løsning. Men indtil det sker, skal wikipedia ikke gå i stå. Det løbende opdateringsarbejde må fortsætte. Det beder jeg om at respektere. For min del har jeg kommenteret og vil også fremover kommentere alle de udspil, der måtte komme. Jeg er konstruktivt sindet, men det betyder ikke, at jeg er enig i alt. hilsen Rmir2 (diskussion) 1. jan 2017, 14:34 (CET)
Du er nødt til at forstå at der ikke skal placeres nye skabeloner på diskussionssiderne. Det er fastslået ved afstemningen. Du er nødt til at arbejde med de nuværende artikler der allerede har skabeloner og forbedre dem så de kan opnå en bedre status. Det er nemlig også del af projekterne, ikke kun påklistringen af skabelonerne. At lave som om det er det eneste projekterne gøre ud på er netop det billede du giver din modstandere at skyde med! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. jan 2017, 14:35 (CET)

[redigeringskonflikt]  [redigeringskonflikt

Alt projektarbejde er så absolut ikke forbudt, og der er tusindvis af artikler markeret med de skabeloner, som har behov for tusindvis af timers arbejde, så der er rigeligt at tage fat på der, istedet for at fortsætte udbredelsen af skabeloner som alligevel skal fjernes. Det kan godt være du synes det er praktisk at sætte dem på indtil den nye løsning er på plads, men i de fleste andres øjne er det voldsomt provokerende at gøre, når det er vedtaget at de skal væk. Udover at bruge tid på arbejdet på artiklerne i projektet, synes jeg Rmir2 burde specificere hans behov og ønsker til udformningen af det kommende system, jo flere ønsker der ytres i udviklingsfasen jo nemmere er det at få dem med og få dem igennem. Med venlig nytårshilsen Vrenak (diskussion) 1. jan 2017, 14:37 (CET)
På den ene side er der en logik i, at al skabelonspåsætning stoppede, da afstemningen var afsluttet og det var vedtaget, at man skulle stoppe praksis med at putte skabeloner på diskussionssider, men Rmir2 har også en pointe i, at det hele ikke skal gå i stå. Da det formenlig alligevel vil være en bot, der skal flytte rundt på tingene (hvem orker det manuelt?), kan det vel være hip som hap om der er et par skabeloner færre eller flere. Omend det kan anbefales, at skabelonstilhængerne undlader at påsætte nye skabeloner, men udvider dem, der har skabeloner på i forvejen, så der ikke skal flyttes mere end højest nødvendigt, når den tid kommer.
- Sarrus (db) d. 1. jan 2017, 15:02 (CET)
Jeg sætter ind der, hvor jeg opdager, at det er nødvendigt. Jeg så og hørte nytårskoncerten fra Wien og fik den ide at kontrollere det på wikipedia. Så rettede jeg det. Det har jeg svært ved at se det "provokerende" ved. Tværtimod ser jeg det som oprydning blandt de sidste "løse ender" i det hidtidige projektarbejde. Desuden hører jeg til dem, der aktivt har deltaget i diskussionen om nye løsninger. Da jeg ikke er specialist i det tekniske, kan jeg ikke bidrage med det. Men jeg forholder mig til, om jeg finder fremsatte forslag brugbare og hensigtsmæssige, og i den diskussion forventer jeg fortsat at være så aktiv som muligt. Det er yderst beklageligt, at ingen har kunnet undersøge muligheden for teknisk at implicere den "italienske løsning" på en måde, der bedst ville kunne tilgodese flest mulige hensyn: Tøndemagerens, Madglad & Co.s og mine. Det vil jeg stærkt opfordre de teknisk kyndige til at prøve. Hvis det kan lykkes, burde det være en løsning, som kan bringes os tilbage til den koncensus-linje, som altid har været wikipedias bærende grundlag. hilsen Rmir2 (diskussion) 1. jan 2017, 15:08 (CET)
Det nytter ikke at være stadig Rmir. Det er nu sagt flere gange: Ikke flere skabeloner på diskussionssiderne! Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. jan 2017, 15:14 (CET)

[redigeringskonflikt

@Rmir2: Det kan godt være du ikke kan se det, men efter den ekstremt ophedede debat om emnet, vil det som jeg nævnte på mange virke meget provokerende at fortsætte som om intet var hændt, en del vil uden tvivl få den opfattelse at du ikke respekterer udfaldet, og dermed dem og deres holdning. Så selvom det måske nok er i den bedste mening har det en sideeffekt, så vil henstille at man omend ikke helt indstiller brugen af indsættelsen til det nye er på plads, så ihvertfald holder det på et absolut minimum og lægger fokus andetsteds, på dem der har skabeloner allerede, samt dannelsen af det nye istedet. Du behøver heller ikke have den tekniske ekspertise på området, men jeg vil stadig opfordre til at ytre så mange ønsker som muligt til det nye så du også selv bliver mere tilfreds, og forhåbentlig gladere for det nye, end du har for det gamle, uden at behøve at tænke på om disse ønsker er teknisk mulige eller ej, det kan de teknisk kyndige så melde tilbage på og sige om det er eller ej, eller om de måske har en bedre ide. Mvh. Vrenak (diskussion) 1. jan 2017, 15:17 (CET)
Vi fortsætter ikke som hidtil. Vi søger at finde en ny løsning parallelt med, at vi fortsat forbedrer wikipedia på de eksisterende betingelser. Med hensyn til afstemningen: selvom den er afsluttet, betyder det ikke, at den ikke kan ændres igen, hvis vi finder en løsning, som kan tilgodese 99% af wikipedias bidragydere. Og det tror jeg faktisk, at den "italienske løsning" kan. Langt bedre end fx Rodejongs udspil. hilsen Rmir2 (diskussion) 1. jan 2017, 15:23 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Jeg mener som Sarrus skrev herover: "...Da det formenlig alligevel vil være en bot, der skal flytte rundt på tingene (hvem orker det manuelt?), kan det vel være hip som hap om der er et par skabeloner færre eller flere. ..."
Det bertyder kun lidt i det store billede, og er ikke noget at lægge så stor vægt på.

Vedrørende en af de foreslåede løsninger, den med ikonet: Er der en javascript-kyndig administrator til stede der kan kode så et ikon virker som de små ikoner til {{lovende}} osv. som jeg skrev om her. Det drejer sig om at få afklaret at eller om en underside kan oprettes ved tryk på et sådant ikon som en [[{{PAGENAME}}/Projektunderside]] (Landsbybrønden/Er alt projektarbejde nu forbudt?/Projektunderside) - Men da {{PAGENAME}} næppe fungerer i et javascript, skal en javascript-kyndig administrator finde den lille funktion der kan hente den pågældende artikels 'PAGENAME' som en variabel, der så skal indgå i kompositionen af linket til undersiden. Det drejer sig efter min formodning om linjen:

link.href = "//da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Lovende_artikler";

..hvor delen 'Wikipedia:Lovende_artikler' skal erstattes af javascript-ækvivalenten til {{PAGENAME}}/Projektunderside

link.href = "//da.wikipedia.org/wiki/" + titleParts + "/Projektunderside";

Noget i denne retning tilføjes MediaWiki:Monobook.js

if(a.className == "projektunderside") {
      for(var j=0; b = document.getElementsByTagName("h1")[j]; j++) {
        billede = document.createElement("img");
        billede.src = "//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c4/File:Antu package administration.svg/15px-File:Antu package administration.svg.png";
        /* titleParts fra https://en.wikipedia.org/wiki/MediaWiki:Common.js - Se også https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Customizing_toolbars#Href og https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Extension:ParserFunctions#.23titleparts */ 
        var titleParts = mw.config.get( 'wgPageName' ).split( '/' ); /* noget i den retning? måske ikke nok kontrol? */
        link = document.createElement("a");
        link.href = "//da.wikipedia.org/wiki/" + titleParts + "/Projektunderside";
        link.title = "Dette er et link til en projektunderside. Klik her for at nå til siden."
        link.appendChild(billede);
        if (c != 1) { b.innerHTML += "  "; } else { b.innerHTML += " "; }
        b.appendChild(link);
        var c = 1;
      }
    }

..med et eller andet passende ikon: fx (File:Antu package administration.svg)
Hvis det skulle vise sig at metoden virker, vil man i praksis skulle tilføje {{projekt}} med kode modificeret efter model af Skabelon:Lovende.
Vent med at diskutere mit valg af betegnelser til en javascript-kyndig administrator melder tilbage. Hvis det viser sig ikke at kunne lade sig gøre, er der jo én løsningsmulighed mindre at behandle eller være uenige om.
-- Mvh PHansen (diskussion) 1. jan 2017, 18:11 (CET)

PS: Til støtte for min egen noget skrøbelige hukommelse har jeg lavet et slags resumé eller oversigt til denne del af løsningsforslagene: "Projekttilhørighed".
-- Mvh PHansen (diskussion) 2. jan 2017, 11:15 (CET)