Wikipedia-diskussion:Fokusmåned/Januar 2017

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Røde links[rediger kildetekst]

Efter introduktionen i afsnittet om Røde links står det ikke noget. Er det fordi det ikke er nogle røde links eller er det en fejl? /Patrik Näsfors (diskussion) 5. jan 2017, 16:32 (CET)

Jeg er af den opfattelse at disse røde links blev tidligere genereret af Palnatoke eller en af hans bot'er, som desværre har forladt wikipedia ved nytårsskiftet, måske andre kan hjælpe med at genererer de røde links? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 5. jan 2017, 17:00 (CET)
Ja, det er årsagen. Jeg har spurgt efter at få en bot til at lave listen, men uden respons foreløbig. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 5. jan 2017, 17:56 (CET)
Nu er de der, så det er fint! Men listen er temmelig lang, så vil det være muligt at sammenklappe listen eller en del af den (f.eks. dem med mindre end 10)? /Patrik Näsfors (diskussion) 7. jan 2017, 00:39 (CET)
Ping PHansen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. jan 2017, 09:51 (CET)

Små bogstaver i de røde links[rediger kildetekst]

Godt nytår til alle Jer Wiki-venner :)

Jeg vil gerne småbrokke mig over en detalje... De små bogstaver... SUK! Hvorfor er links nu opstillet sådan?

De små bogstaver gør, at man ikke kan se direkte, hvad linker hertil, når man opretter artikel (for links henviser kun til artikler med stor begyndelsesbogstav).

Det giver en smule ekstra arbejde med et mere trin i oprettelsen (man skal manuelt taste artiklens titel med store bogstaver i søgemaskinen)

Er det for at gøre artikelskrivningen en smule mere besværligt, end det allerede er? ;)

Med venlige hilsner og småbrok allerede i det nye, friske år Leliva (diskussion) 11. jan 2017, 13:44 (CET)

Årsagen kan du se ovenfor. Vi har fået en ny leverandør af links, og han har ikke været klar over, hvordan det tidligere foregik, og ikke været i stand til at generere korrekte links. Hvis der er andre, der er i stand til at gøre det bedre, ser vi absolut frem til det, om ikke før, så i hvert fald til næste måned. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. jan 2017, 15:49 (CET)
Det er min skyld, jeg beklager. Jeg normaliserede linktitlerne til små bogstaver for at undgå dubletter, men det var måske et dårligt valg. Jeg skal nok ordne det. --Cgt (diskussion) 11. jan 2017, 15:59 (CET)
Jeg har indsat en opdateret liste med ikke-normaliserede titler. Jeg håber, at det er bedre. Titlerne fremstår nu, som de er skrevet i artiklerne – jeg kan selvfølgelig ikke love, at dette er den korrekte skrivemåde i alle tilfælde. --Cgt (diskussion) 11. jan 2017, 16:22 (CET)

Tennisspillere[rediger kildetekst]

Jeg tænkte på, om det var muligt at lave en revideret liste, hvor alle tennisspillere er fjernet. De kommer jo kun med, fordi de har spillet i US Open (tennis), men har jo (typisk) ikke andet med byen at gøre. Så det forbedrer jo ikke rigtigt emnet New York, hvis man opretter en række af de artikler. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. jan 2017, 17:31 (CET)

Jeg kan ikke umiddelbart finde på en god måde at generere listen på uden tennisspillere. Jeg kunne godt indstille programmet til at ignorere røde links i US Open (tennis) eller evt. i alle tenniskategoriserede artikler, men der kan jo være rigtig mange andre røde links, som man derved vil miste. Alternativt kunne jeg sætte et lille mærkat, f.eks. "(tennis)", ved røde links, som er fundet i tennisrelaterede artikler. --Cgt (diskussion) 20. jan 2017, 17:58 (CET)
Jeg tror ikke, at der er så mange andre, relevante links i tennisartiklerne, men et "tennis"-mærke ville afgjort hjælpe. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. jan 2017, 22:33 (CET)